OSAM PREDSTAVA ZA OSAM DANA: Festival glumačkih ostvarenja u Loznici
Foto: Kurir/T.Ilić

lepše sa kulturom

OSAM PREDSTAVA ZA OSAM DANA: Festival glumačkih ostvarenja u Loznici

Srbija -

LOZNICA - Loznica će od 15. do 22. aprila biti domaćin trinaestog Festivala glumačkih ostvarenja u organizaciji Kulturno-umetničkog društva ’’Karadžić’’.

foto: Kurir/T.Ilić

Na sceni Vukovog doma kulture pozorišna publika videće u tom periodu ukupno osam predstava, od čega šest u takmičarskom programu. Predstavom “Zvezdana prašina” Dušana Kovačevića, u režiji glumca i reditelja Dragana Ostojića iz Kikinde, festival otvora lozničko pozorište, a onda iz dana u dan slede takmičarske predstave. Prvu “Villa Sachino” Gorana Markovića, izvešće Pozorište “Masuka” iz Velike Plane, sledi “Pidžama za šestoro” Mark Kamelotija, Gradskog pozorišta iz Jagodine dok će predstavu “Slučaj”, nastalu po delima Harmsa, Gogolja i Erdmana, odigrati Račansko pozorište iz Rače.

foto: Kurir/T.Ilić

Amatersko “SB” pozorište iz Sokobanje izvešće takmičarsku predstavu Jozefa Keserlinga “Arsenik i stare čipke”, glumci pozorišta “Milivoje Živanović” iz Požarevca odigraće “Čudo u Šarganu”, Ljubomira Simovića dok će poslednjeg takmičarskog dana, 21. aprila, Gradsko pozorište “Teatar 91” iz Aleksinca nastupiti sa predstavom “Mi čekamo bebu” Stevana Koprivice. Poslednjeg festivalskog dana, 22. aprila, u čast nagrađenim glumcima amaterima Akademija 28 iz Beograda izvešće predstavu “Škola za ljubavnike” po tekstu i u režiji Bojana Stojčetovića u kojoj igraju Jelena Rakočević, Milan Kalinić i Milan Vasić..

foto: Kurir/T.Ilić

Kao i prethodnih godina, publika će posle svake predstave birati glumca večeri, dok će žiri odabrati najbolje u kategoriji glumica i glumac festivala, muška i ženska epizodna uloga i najbolji mladi glumac. Osim toga, domaćini će posebnu nagradu ‘’Petar Grujić’’ uručiti domaćem glumcu za izuzetan doprinos radu i razvoju ovdašnjeg pozorišta i festivala glumačkih ostvarenja. Tokom festivala trajaće revijalni deo programa u kojem učestvuju dramske sekcije i školske lutkarske grupe iz Jadranske Lešnice, Draginca i Zajače.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track