MOTORIMA PO GUČEVU: Oko 150 učesnika iz više zemalja pokazaće svoju veštinu po šumskim stazama legendarne planine
Foto: T.Ilić

hard enduro

MOTORIMA PO GUČEVU: Oko 150 učesnika iz više zemalja pokazaće svoju veštinu po šumskim stazama legendarne planine

Srbija -

BANJA KOVILJAČA – U organizaciji lozničkog Moto-kluba ''Hard enduro'' pretposlednjeg aprilskog vikenda biće održan ''Gučevo čelendžer 2019'' u kome će vozači motocikala pokazati spretnost vozeći po šumskim stazama legendarne planine iznad Banje Koviljače. Na lozničkom gradskom šetalištu danas (11.4) su članovi kluba prikazali više motocikala i najavili Lozničanima predstojeću sportsku manifestaciju na kojoj se, prema rečima sekretara kluba Aleksandra Nikolića, očekuje oko 150 učesnika iz Srbije, BiH, Slovenije, Hrvatske, ali i Nemačke, Austrije i Mađarske.

foto: T.Ilić

Prvoga dana, 20. aprila, vozače motocikala čekaju kvalifikacije na prologu dugačkom oko 1.400 metara, u centru Banje Koviljače, kod Doma kulture ’’Aleksandar Saša Petrović’’, gde će vozili preko balvana, starih automobilskih školjki, guma i sličnih prepreka.

- Cilj je da poligon pređu za što kraće vreme i obezbede bolje mesto na startu trke. U nedelju ih čeka etapa po Gučevu od oko 25 kilometara sa više kontrolnih tačaka na trasi koja je označena na odgovarajući način, a svaki vozač imaće svoj GPS uređaj da mu pomogne u praćenju staze – kaže Nikolić.

foto: T.Ilić

Predsednik kluba Zoran Simić ističe da je ovo četvrti put da na Gučevu i Banji Koviljači organizuju ovakvu trka i promovišu zdrav način života.

- U takmičenju se koriste motocikli koji imaju od 250 do 450 kubika sa određenim gumama, a svaki vozač obavezno ima zaštitnu opremu, kacigu, čizme, štitnike za ruke i kolena jer nam je bezbednost na prvom mestu. Staza je zahtevna i iziskuje veštinu, snagu, spretnost da se savladaju sve prepreke.

foto: T.Ilić

Oni motociklisti koji su bili prethodnih godina rado se vraćaju, a u organizaciji manifestacije imamo podršku gradske uprave – rekao je on i pozvao Lozničane da gledaju motocikliste na delu.

Ova motodisciplina je veoma zahtevna, vozi se van uređenih puteva na motorima i prelaze brojne prepreke. To je nesvakidašnji i veoma atraktivni događaj i za učesnike i za publiku pa organizatori očekuju dobru posetu i na ''Gučevo čelendžeru 2019''. (Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track