DFG: Nijedan radnik mlekare nije dobio otkaz
Foto: KURIR

Novi Sad

DFG: Nijedan radnik mlekare nije dobio otkaz

Srbija -
Nije u skladu sa Zakonom o radu ponuda poslovodstva "Imleka" radnicima da nastave da rade u mlekarama u Subotici i Padinskoj Skeli jer su ta mesta od Novog Sada udaljena više od 100 kilometara, rekla predsednica Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije Novog Sada Branka Popović

NOVI SAD - Nijedan radnik u Novosadskoj mlekari nije dobio otkaz, izjavila je danas direktor korporativnih poslova Denjub fuds grupe (DFG) Svetlana Glumac.

Ona je u saopštenju za medije navela da se od 76 radnika te mlekare, koji su radili u zatvorenom pogonu, njih 45 za sada izjasnilo da žele da nastave da rade ili u proizvodnom pogonu beogradskog Imleka u Padinskoj Skeli ili u Mlekari Subotica.

Otpremnine je uzelo osam radnika, a 23 radanika izjasniće se u naredna dva dana da li žele da uzmu otpremninu ili da rade u jednom od pogona mlakara DFG.

"Zaposlenima u Novosadskoj mlekari koji se ne izjasne za nastavak rada na jedan od navedenih načina, status ce biti rešen u skladu sa zakonom, uz isplatu otpremnine koja znatno prevazilazi otpremine propisane zakonom i granskim kolektivnim ugovorom", istakla je Glumac.

DFG je prošle nedelje zbog neracionalne proizvodnje zatvorila Novodsadsku mlekaru, koja je poslovala kao pogon Imleka. Vlasnik Imleka je investicioni fond Salford.

Prirodno je, kako je objasnila Glumac, da se koncentriše proizvodnja na što manjem broju proizvodnih pogona da bi bili efikasniji, a pri tome se ne otpuštaju radnici.

Salford je, prema njenim rečima, od dolaska na srpsko tržište u Imlek uložio više od 120 miliona evra, kako bi ozbezbedio što bolje uslova za rad i kvalitetne proizvode.

Radnici Novosadske mlekare juče su protestovali zbog zatvaranja pogona.

Predsednica Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije Novog Sada Branka Popović kazala je da nije u skladu sa Zakonom o radu ponuda poslovodstva "Imleka" radnicima da nastave da rade u mlekarama u Subotici i Padinskoj Skeli jer su ta mesta od Novog Sada udaljena više od 100 kilometara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track