SPEKTAKL ZA NOĆ MUZEJA U VELIKOM GRADIŠTU: Virtuelne rimske boginje i carevi
Arhivska fotografija, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

izložba

SPEKTAKL ZA NOĆ MUZEJA U VELIKOM GRADIŠTU: Virtuelne rimske boginje i carevi

Srbija -

Posetioci ovogodišnje manifestacije Noći muzeja u Velikom Gradištu imaće priliku da uz pomoć tehnologije proširene stvarnosti i mobilnih aplikacija ožive likove careva Galerija i Konstancija II rođenih na ovim prostorima, kao i boginja Hekate i Kibele čiji je kult nekada živeo na teritoriji današnje Srbije.

Moderan pristup učenju istorije omogućava da se ona zaista doživi jer spaja virtuelne istorijske ličnosti i mitološka bića sa fizičkim prostorom u kome se posetilac nalazi.

Pokreti koje ovi likovi prave i mogućnost njihovog beleženja kamerom mobilnog telefona predstavljaju atrakciju naročito za mlađe posetioce, ali i za sve ljubitelje istorije i modernih tehnologija.

Posebnu atrakciju predstavljaju volonteri kostimirani u senatora, legionara i rimske građanke, kao i rekviziti – mač, šlem i štit koji stoje na raspolaganju svim posetiocima.

Izložba je otvorena za sve zainteresovane od 17.00 časova do jedan posle ponoći u Biblioteci Vuk Karadžić u Velikom Gradištu, a organizovana je u saradnji sa Udruženjem Collegium SPQR i Centrom za urbani razvoj.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track