REKONSTRUKCIJA PUTA SMRTI POSLE PETICIJE GRAĐANA: Za 15 dana počinju radovi na deonici na kojoj je nedavno stradalo petoro ljudi
Foto: Kurir

brza reakcija jp putevi srbije

REKONSTRUKCIJA PUTA SMRTI POSLE PETICIJE GRAĐANA: Za 15 dana počinju radovi na deonici na kojoj je nedavno stradalo petoro ljudi

Srbija -

KURŠUMLIJA - Rekonstrukcija dela magistralnog puta Niš- Priština od Porkuplja do Barlova trebalo bi da bude započeta za najviše 15 dana, potvrdio je danas direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Drobnjak je danas u Beogradu razgovarao sa inicijatorima peticije kojom građani Kuršumlije zahtevaju hitnu rekonstrukciju tog puta, a postignut je dogovor da se radovi što hitnije obave.

- Zaista smo prezadovoljni brzom reakcijom JP "Putevi Srbije" kao i efikašnošću dogovora. Ovo je za nas veoma važno pitanje, s obzirom da su učestale saobraćajne nezgode na ovom potezu. Ono što je žalosno je da nikakvu podršku u ovom poslu nismo imali od lokalne samouprave i konkretno rpedsednika Opštine Radoljuba Vidića čija tvrdoglavost je i odložila sastanak koji je danas bio- kazao je Zvezdan Ristić, jedan od pokretača peticije i učesnik sastanka.

On je objasnio da je nakon samo jednog dana više od 1.000 građana Kuršumlije potpislao peticiju, da je ona prosleđena nadležnima, pre svega ministarski saobraćaja Zorani Mihajlović te da je dogovoren sastanak za 8. maj.

Trebalo je da sastanku prisustvuje i predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, ali je on to odbio.

Kako je potvrdio za Kurir, ako neki pojedinac, ili grupa nešto organizuju bez konsultacija sa njim, on nema obavezu prema njima.

Peticija je inače pokrenuta nakon što je 30. aprila na ovom putu kod Barlova u sudaru autobusa i kamiona premilo pet lica, a tri su teže ranjena. Prema zvaničnim podacima Policijske uprave Prokuplje od početka 2018. godine na ovom potezu, odnosno na deonici Prokuplje - Merdare do sada poginulo je sedam osoba, 14 je teško, a 30 lako povređeno i dogodile su se 23 saobraćajne nezgode.

(Kurir.rs/B.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track