OPA, OPA, OP-SA-SA! Pogledajte snimak kako američki hor peva onu čuvenu Niška banja, topla voda! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

Pevaju srpsku pravoslavnu, svetovnu i etno muziku

OPA, OPA, OP-SA-SA! Pogledajte snimak kako američki hor peva onu čuvenu Niška banja, topla voda! (VIDEO)

Srbija -

BEOGRAD/NIŠ - Prestižni hor „Schola Cantorum“ Univerziteta u Arkanzasu iz Amerike, održaće koncert u Nišu, i to zajedno sa Akademskim horom Studentskog kulturnog centra Niš. Američki hor predvodiće dr Stephen Caldnjell, dok će Akademski hor SKC nastupiti pod dirigentskom palicom mr Zoran Stanisavljević.

“Ukoliko volite da čujete svima nama dobro poznate melodije koje su vezane za našu zemlju i kulturu, u zanimljivom i specifičnom izvođenju, onda ne smete propustiti koncert, koji je zakazan za četvrtak 16. maj od 20 sati u holu Univerziteta. Pored dva hora nastupiće i perkusionista Boris Bunjac, profesor Fakulteta umetnosti”, navodi se u saopštenju.

Prestižni hor iz Amerike u Nišu nastupa u okviru svoje internacionalne koncertne turneje po Srbiji. Horisti sa američkog Univerziteta su čitav prolećni semestar proveli proučavajući sprski pravoslavnu ali i svetovnu i etno muziku, a publika će upravo tu muziku i čuti u njihovom izvođenju na koncertu u četvrtak.

Studentski kulturni centar Niš poziva ljubitelje horske muzike da čuju šta su gosti iz Amerike zajedno sa našim horom pripremili. Ulaz je slobodan.

(Kurir.rs/Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track