FASADE SREDNJIH ŠKOLA U KRALJEVU SE REKONSTRUIŠU: 12 miliona dinara za Gimnaziju i Ekonomsko-trgovinsku školu
Foto: Kurir/J.S.

deo novca od grada, a drugi od ministarstva

FASADE SREDNJIH ŠKOLA U KRALJEVU SE REKONSTRUIŠU: 12 miliona dinara za Gimnaziju i Ekonomsko-trgovinsku školu

Srbija -

KRALJEVO - Gradski većnici grada na Ibru doneli su Rešenje o korišćenju 5 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve kako bi bila sanirana fasada zgrade Gimnazije i Ekonomsko - trgovinske škole u Kraljevu.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzića kazao je da grad kojim upravlja poslednjih nekoliko godina nastoji da sredstvima iz različitih izvora rekonstruiše zgrade srednjih škola.

- Uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, preko KfW programa, obezbedili smo gotovo 60 miliona dinara, uz učešće grada, kako bismo u potpunosti rekonstruisali zgradu Mašinske tehničke škole "14.oktobar", što je i urađeno. Svi đaci koji pohađaju ovu školu, kao i profesori, mogu se u to uveriti i mislim da su svi više nego zadovoljni, rekao je Terzić.

Terzić ističe da je grad uz pomoć Ministarstva energetike obezbedio sredstva kako bi bila rekonstruisana i zgrada Elektro - saobraćajno tehničke škole "Nikola Tesla" u Kraljevu, koja će započeti tokom ove godine.

- Grad Kraljevo je i u tom slučaju obezbedio nedostajuća sredstva, a sada uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je obezbedilo 7 miliona dinara, grad je obezbedio dodatnih 5 miliona dinara kako bismo već dotrajalu fasadu Gimnazije i Ekonomsko - trgovinske škole rekonstruisali. Četiri srednje škole sa teritorije grada Kraljeva imaće potpuno nove fasade i zgrade koje su rekonstruisane po principima energetske efikasnosti, dodaje Terzić.

(Kurir.rs/J. S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track