Od sutra biblioteka na Štrandu

Od sutra biblioteka na Štrandu

Srbija -
Ljubitelji pisane reči imaće na raspolaganju stotinak aktuelnih naslova, a isto toliko izdvojeno je i za najmlađe posetioce novosadske gradske plaže, navodi se u saopštenju JKP "Gradsko zelenilo" koje upravlja tim kupalištem

NOVI SAD - Na popularnom novosadskom kupalištu Štrand sutra će biti otvorena biblioteka koja će raditi do kraja avgusta.

Ljubitelji pisane reči imaće na raspolaganju stotinak aktuelnih naslova, a isto toliko izdvojeno je i za najmlađe posetioce novosadske gradske plaže, navodi se u saopštenju JKP "Gradsko zelenilo" koje upravlja tim kupalištem.

"Ukoliko neko od posetilaca Štranda poželi literaturu koja se ne nalazi u ponudi, bibliotekari će se potruditi da im dostave knjige iz centralne gradske biblioteke", navodi se u saopštenju i dodaje da će ova jedinstvena biblioteka na otvorenom i ovog leta biti smeštena u blizini restorana "Čiken tika".

Radno vreme biblioteke na Štrandu je od 10 do 20 sati.

U saradnji sa Pokretom gorana biće organizovana akcija "Budi drug, pokreni sa knjigom jedan krug" u okviru koje će, kako je najavljeno, biti održano 30 radionica o značaju reciklaže papirnog otpada, saopštili su iz JKP "Čistoća".

Radionice će sa radom počinjati u 19 časova, a ulaznice za njih biće dve prazne aluminijumske limenke ili pola kilograma papira za reciklažu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja