Najnovije vesti

VODENA STIHIJA ODNELA MOST U GRUŽANSKOM KRAJU: Vatrogasci evakuišu porodice, crkvena zvona upozoravaju na opasnost! U opštini Knić proglašeno VANREDNO STANJE (FOTO, KURIR TV)
Foto: Kurir/D.Ilić

opština knić

VODENA STIHIJA ODNELA MOST U GRUŽANSKOM KRAJU: Vatrogasci evakuišu porodice, crkvena zvona upozoravaju na opasnost! U opštini Knić proglašeno VANREDNO STANJE (FOTO, KURIR TV)

Srbija

Štab za vanredne situacije opštine Knić proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine.

- Najteže je u selima Donje Gruže, kuće i staje su pod vodom, nekoliko porodica je evakuisano, na stotine hektara je poplavljeno. Oštećeni su putevi, mostovi. Ambulanta u Gruži je poplavljena i neće raditi. Poplavljena je i trafostanica u Gruži pa je i 200 domaćinstava u tom delu opštine bez električne energije-kaže se u saopštenju.

foto: Opština Knić

Voda sa izvorišta Ribeška glava je za sada ispravna, Štab za vanredne situacije apeluje na građane da obezbede zalihe vode za piće, jer je voda prodrla do izvorišta, pumpe su isključene ali će vodosnabdevanje tokom dana biti normalizovano.

1 / 4 Foto: Opština Knić

U naselju Gruža u knićanskoj opštini vatrogasci trenutno evakuišu dve porodice, na ulici vodena stihija otežava kretanje.

Opština Knić zatražila je pomoć od Uprave za vanredne situacije, cisternu sa pijaćom vodom za meštane Donje Gruže, čamce kako bi evakuisali ugrožene porodice, džakove sa peskom, pumpe za izbacivanje vode.

Po selima se oglašavaju crkvena zvona a vatrogasci evakuišu porodice.

Pozvani su i svi građani opštine Knić čija domaćinstva nisu ugrožena da se stave na raspolaganje Štabu, koji koordinira akciju pomoći poplavljenima.

Najavljen dolazak predstavnika resornih ministarstava na poplavljena područja.

U selu Zakuta reka Gruža koja je izazvala poplave odnela je most.

U selu Zakuta koje administrativno pripada Kraljevu u kuće prodire voda.

Meštani evakuišu stoku. Reka Gruža se ne smiruje.

foto: Kurir/D.Ilić

Stanje otežava kiša koja neprestano pada.

(Kurir.rs/D. Ilić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...