putevi srbije saopštili

VANREDNA SITUACIJA U OPŠTINI LUČANI, OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ KOD GUČE: Reka potopila Tehničku školu, za pola sata odnela kokoške i ostalu stoku iz domaćinstava! (FOTO, KURIR TV)

Srbija -

U opštini Lučani jutros je proglašena vanredna situacija zbog poplava.

foto: Z.Š.

U ovom trenutku u prekidu je put između Lučana i Guče, pa se do ovih mesta može stići samo obilaznim putevima preko brda.

Reka Bjelica potopila je više hektara kod Guče, a na nekim mestima široka je i 300 metara.

Kako javlja reporter Kurira, u naselju Turica reka je ušla u kuće Dušana Radonjića, Branka Vasiljevića i Rajka Dostanića.

1 / 4 Foto: Z.Š.

- Reka je iznenada naišla, bukvalno za pola sata poplavila je kuće i domaćinstva. Nismo imali načina da se odbranimo. Velika je šteta, u kući je skoro pola metra vode. Stradao je nameštaj, a voda mi je odnela i kokoške koje smo gajili - rekao je Radonjić.

Samo naselje Lučani za sada je bezbedno, kao i fabrika "Milan Blagojević" koja je nekoliko puta stradala u poplavama.

Bedem koji je izgrađen posle tih poplava, sada štiti Lučane, kao i industrijsku zonu koja se nalazi pored reke Bjelice.

Za to vreme u Guči su poplavljeni Tehnička škola, a voda je stigla i do stadiona.

Na izlazu iz Guče ka Lučanima i Čačku poplavljeno je najmanje desetak kuća.

1 / 3 Foto: Z.Š.

Dimitrije Slavković priča da je reka Bjelica nadošla bukvalno za desetak minuta, pa meštani nisu uspeli da išta spasu iz kuća.

O silini poplava i bujica govore i kubici drvene građe koje je reka odnekud donela u dvorište meštana Radomira Slavkovića, Zorana Radičevića, Kokaa Jevremčevića i Dragana Rajića.

U kući Radomira Slavkovića voda je bila visoka i 1 metar. Ukućani kažu da samo što su kuću sredili posle poplava 2014. godine, stavili novi parket i uneli nove stvari, sada ih je zadesila nova poplava pa sve moraju ispočetka.

foto: Z.Š.

Putevi Srbije saopštili su danas da je na snazi obustava saobraćaja na deonici Kratovska stena - Guča, Lis - Guča (Turica), zbog izlivanja reke Bjelice.

Usled većih padavina došlo je do odrona na deonici puta Novi Sad - Sremski Karlovci, kod naselja Puckaroš i saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

(Kurir.rs/Z.Š)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track