JEZIVE POSLEDICE POPLAVA U IVANJICI: Pojavila se klizišta i odroni, na terenu i vatrogasci (FOTO)
Foto: RINA

na snazi vanredno stanje

JEZIVE POSLEDICE POPLAVA U IVANJICI: Pojavila se klizišta i odroni, na terenu i vatrogasci (FOTO)

Srbija -

Iako se voda povlači, u opštini Ivanjica i danas je na snazi vanredno stanje nakon jučerašnjih poplava koje su napravile oštećenja ne samo u domaćinstvima, već i na putevima gde su se pojavila klizišta i odroni, rekao je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

Prema njegovim rečima, najveća oštećenja su u mestima Prilike, Radaljevo, Cerova, Lisa, Raščići i trenutno ekipe na terenu procenjuju štetu.

foto: RINA

"Juče i danas smo imali sastanak štaba za vanredne situacije i ovde je na snazi vanredno stanje. Voda se povlači, međutim štete su vidne. Što se tiče putne infrastrukture imamo oštećenja u smislu aktivacije klizišta i odrona na putevima", rekao je Lazović za Tanjug.

Kaže da ekipe JKP "Putevi Ivanjice" i vatrogasci pokušavaju da saniraju štete na putevima iz sredstava za urgentno održavanje.

foto: RINA

"Radimo na tome da sve putne pravce dovedemo u funkciju", rekao je Lazović.

Ističe da je opština formirala Komisiju za utvrđivanje štete i da je trenutno ispitivanje vrednosti štete Sektora za vanredne situacije i Ministarstva poljoprivrede.

foto: RINA

Naveo je da su većim delom otklonjeni uzroci koji su izazvali poplave, a koje su, objašnjava, nastale na vodotokovima drugog reda gde je bila eskalacija bujičnih potoka.

Inače, Republički Hidrometeorološki zavod objavio je da će se oblačnost, koja na području Šumadije uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom premestiti ka Raškom i Moravičkom okrugu. Očekivana količina padavina na tom području biće između 20 i 30 litara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: RINA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track