NOĆ SRPSKOG FILMA U LOZNICI: Za ljubitelje velikog platna 8 filmova u bioskopu i Vukovom domu kulture
Foto: Tihomir Ilić

U Vukovom domu kulture

NOĆ SRPSKOG FILMA U LOZNICI: Za ljubitelje velikog platna 8 filmova u bioskopu i Vukovom domu kulture

Srbija -

LOZNICA - Centar za kulturu ’’Vuk Karadžić’’ učestvuje u novoj manifestaciji ’’Noć srpskog filma’’ koju je pokrenuo Filmski centar Srbije (FCS) i danas (5.6) će biti održana u više od 30 gradova Srbije. U lozničkom bioskopu, u sali Vukovog doma kulture, biće prikazano osam filmova.

Projekcije od 15 sati otvara dečji film ’’Zlogonja’’, reditelja Raška Miljkovića, od 17 sati je na repertuaru ’’Kralj Petar Prvi’’ Petra Ristovskog, tri sata kasnije publika će moći da pogleda ’’Taksi bluz’’ Miroslava Stamatovića, a program od 22 sata završava’’Južni vetar’’ reditelja Miloša Avramovića. Osim ovih biće prikazani i kratkometražni filmovi podržani sredstvima FCS, igrani ''Mališan'' Danila Bećkovića, dokumentarni ''Isti'' Dejana Petrovića, animirani ''Eho'', Koste Rakićevića i Boriše Simovića, i kratki studentski film ''Šafarikova 19'' Lane Pavkov. Ulaznice za ’’Noć srpskog filma’’ mogu se po ceni od sto dinara, za svaki film pojedinačno, nabaviti na blagajni Vukovog doma kulture od 14 do 22.00 časa.

foto: Tihomir Ilić

Kako navodi organizator cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa naglaskom na ostvarenja podržana na konkursima Filmskog centra Srbije. Lozničani tako u jednoj noći mogu pogledati čak osam filmova na ovom maratonu domaće sedme umetnosti.

(Kurir.rs/Tihomir Ilić/Foto: Tihomir Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track