MEŠTANI ĐERAĆA U LUČANIMA PRESTRAVLJENI POSLE POTOPA: Muke od poplava tek slede, kuće im pune pacova i zmija! (FOTO, KURIR TV)
Foto: Nemanja Nikolić

UŽAS

MEŠTANI ĐERAĆA U LUČANIMA PRESTRAVLJENI POSLE POTOPA: Muke od poplava tek slede, kuće im pune pacova i zmija! (FOTO, KURIR TV)

Srbija -

U domaćinstvima u mesnoj zajednici Đerać u Lučanima kod Čačka poplava je uništila sve što se može uništiti.

Većina meštana je veliku količinu vode dočekala u svojim domovima, nemoćni da bilo šta urade gledali su kako im bujica uništava sve ono što su obnovili u poslednje tri godine, odnosno od prošle poplave koja je bila 2014. godine.

foto: Kurir

Da zlo bude veće, većina njih je morala da podigne kredite kako bi kupili nov nameštaj, a njih još nisu otplatili pa je veliko pitanje šta će sada.

foto: Kurir

Nedaleko od reke ima više kuća i porodica, a u dvorištu jedne od njih ekipa Kurira zatekla je ženu sa osmomesečnom bebom.

- Nisam iz ovih krajeva i prvi put se suočavam s poplavom. Nikada nisam videla toliku količinu vode. Bilo mi je bitno samo da dete podignem na sprat - kaže Jana koja drži ćerkicu Minu u rukama.

Njen svekar kaže da je sa porodicom takođe bio na terasi i posmatrao golgotu.

- Šta da kažem kad sam s terase gledao kako rovci, miševi, pacovi pa i zmije plutaju po vodi i ulaze u moju radionicu. Nisam stigao da zatvorim vrata. Pet, šest velikih zmija sam video. Voda je otišla a šta je sa njma mogu samo da se pitam - kaže Janin svekar.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/ video: Jelena Rafailović/ foto. Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track