LOZNICI OD MINISTARSTVA PRAVDE VIŠE OD 11 MILIONA DINARA: Novac dobile Opšta bolnica, osnovna škola i Vukova spomen škola u Tršiću
Foto: Kurir/T.Ilić

renoviranje objekata

LOZNICI OD MINISTARSTVA PRAVDE VIŠE OD 11 MILIONA DINARA: Novac dobile Opšta bolnica, osnovna škola i Vukova spomen škola u Tršiću

Srbija -

LOZNICA – Tri projekta iz Loznice dobila su ukupno 11,3 miliona dinara od Ministarstva pravde iz fonda oportuniteta na ovogodišnjem konkursu, saopšteno je u gradskoj upravi.

Opšta bolnica Loznica, u kojoj traju obimni radovi na renoviranju više njenih objekata, dobila je četiri miliona dinara za nabavu ultrazvuka 4D za ginekologiju, dok je Vukovoj spomen školi u Tršiću, koja je prvi put učestvovala na ovom konkursu, odobren isti iznos. Ova škola će četiri miliona dinara upotrebiti za zamenu fasadne stolarije i postati energetski efikasnija. Taj posao biće obavljen tokom raspusta, a i Grad Loznica uložiće još 1,2 miliona dinara.

Po četvrti put zaredom novac je dobila OŠ ‘’Dositej Obradović“ u prigradskom naselju Klupci, ovoga puta 3,3 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju svih sanitarnih čvorova i elektro instalacija, dok će grad pomoći sa 750.000 dinara tako da budu završeni svi planirani radove u školi.

Inače, Ministarstvo pravde novac prikupljen po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, odnosno primenom oportuniteta, po četvrti put na konkursu dodeljuje za projekte nekoj od zdravstvenih, kulturnih ili obrazovnih institucija.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track