NEDIMOVIĆ MERKAO PEČENICE I SITNE KOLAČE, A ONDA NAZDRAVIO UZ ČAŠICU: Pogledajte kako izgleda Sajam poljoprivrede u Sremskoj Mitrovici
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

sajam u kazneno-popravnom zavodu

NEDIMOVIĆ MERKAO PEČENICE I SITNE KOLAČE, A ONDA NAZDRAVIO UZ ČAŠICU: Pogledajte kako izgleda Sajam poljoprivrede u Sremskoj Mitrovici

Srbija -

SREMSKA MITROVICA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvorio je danas Sajam poljoprivrede "Agrosirm", u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici.

Na dvodnevnom sajmu učestvuje oko 100 izlagača iz oblasti poljomehanizacije, proizvođači stočne hrane, mesnih proizvoda, mlekare, vinarije, klanice i druge firme.

1 / 7 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Solarna ploča na 'Dubravinoj' prikolici je budućnost, iz prostog razloga što se mnogo manje energije troši, nego kad je u pitanju dizel gorivo. Mislim da će ovo napraviti revoluciju na srpskom tržištu i to je ustari glavna poenta ove manifestacije - da promoviše ono što je srpski proizvod, da takvih proizvoda bude što više na tržištu, kako bi pronašao što veći broj kupaca", rekao je ministar Nedimović.

On kaže da 20 godina nije bilo dovoljno mehanizacije iz Srbije.

"Počeli su sada da se nadmeću proizvođači traktora, pogotovo od kako smo najavili IMT. Od tog momenta je već krenula trka i na tržištu da se kolebaju cene, a ima i novih proizvoda, tako da je očigledno sve to dalo rezultate, rekao je Nedimović.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ministar je najavio novi pravilnik koji će se odnositi na prodaju robe biljnog porekla, a koji bi trebalo da bude donesen na jesen.

"Tu pre svega mislim na kompote, džemove i sve druge proizvode od voća i povrća i da damo malim proizvođačima mogućnost da za male serije ne moraju da budu organizovani kao industrija, nego samo da zadovoljavaju bezbednosne kriterijume i da mogu da izađu na tržište, jer će imati na svom proizvodu oznaku države o kvalitetu proizvoda, rekao je ministar Nedimović.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na drugom sajmu poljoprivrede u KPZ u Sremskoj Mitrovici, prikazane su i poljoprivredne mašine, proizvodene u tom zavodu, prikolice, drljače, felne, dizalice.

Organizatori poljoprivrednog sajma su KPZ, Regionalna privredna komora Sremskog okruga i grad Sremska Mitrovica.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track