Štrajk radnika 21. oktobar zbog neoverenih knjižica

Upozorenje

Štrajk radnika 21. oktobar zbog neoverenih knjižica

Srbija -
Ako nadležni državni organi ne nađu način da nam se overe zdravstvene isprave proteste ćemo radikalizovati, rekao predsednik Samostalnog sindikata Živomir Petrović

KRAGUJEVAC - Oko 150 radnika društvenog preduzeća "21. oktobar" protestovalo je danas zbog neoverenih zdravstvenih knjižica ispred zgrade fonda za zdravstveno osiguranje u Kragujevcu.

"Ovo je štrajk upozorenja. Ako nadležni državni organi ne nađu način da nam se overe zdravstvene isprave proteste ćemo radikalizovati", rekao je predsednik Samostalnog sindikata Živomir Petrović.Petrović je rekao da su zdravstvene knjižice za svih 279 zaposlenih overene su zaključno sa 30. junom kao i da preduzeće, koje je od 2003. u restruktiranju, nije u situaciji da uplati doprinose za zdravstveno osiguranje.Jednočasovni štrajk radnika protekao je bez problema.Ova firma proizvodi plastične delove za automobile, kao i plastične i metalne delove za rashladne uređaje.Nekada je bilo u sastavu Grupe "Zastava vozila", ali dekomponovanjem tog holdinga postalo je samostalno.Nadležni su svojevremeno obećavali da će naći strateškog partnera za to preduzeće.Podršku štrajku dali su predstavnici Samostalnog sindikata Kragujevca, kao i Samostalnog sindikata metalaca Kragujevca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track