PORODICA NESTALE ZORICE (54) IZ PROKUPLJA NEUTEŠNA: Tražimo je 11 dana, čamcem plovimo Toplicom ne bi li je našli!
Foto: Privatna Arhiva

sumnja se da je upala u reku

PORODICA NESTALE ZORICE (54) IZ PROKUPLJA NEUTEŠNA: Tražimo je 11 dana, čamcem plovimo Toplicom ne bi li je našli!

Srbija -

PROKUPLJE - Ni posle jedanaest dana niko ne zna šta je sa nesrećnom Zoricom Popović (54) iz prokupačkog naselja Gornja Draganja, koja je nestala 4. juna u popodnevnim časovima.

foto: Privatna Arhiva

Porodica se požalila da je potraga za nestalom Zoricom traljava, a da se više angažuju njeni najbliži kako bi je pronašli, od nadležnih organa.

Sumnja se da je Zorica došla do reke Toplice i da je upala u vodu, baš kada je reka zbog obilnih padavina imala visok vodostaj. Prvih adna gotovo da je niko sem porodice nije tražio, a onda su se sporadično uključili i policijski službenici.

foto: Privatna Arhiva

Njena ćerka Sanja kupila je u Kraljevu čamac kojim danima plove rekom i tragaju za njom.

- Prešli smo detaljno rečno korito, i pešaka i sa čamcem, ostaje brana kod Grčkog mlina koja treba da se ispusti. Vlasnik brane hoće da je ispusti bez problema, ali se tu umešao inspektor što navodno vodi njen slučaj. Juče smo se čuli sa njim i on je rekao da će da se angažuju ronioci da dođu i da se ispusti brana. Ipak, jutros sam zvala vlasnika brane, on kaže da su mu policajci rekli da se sve odlože za ponedeljak – kazala nam je očajna Sanja Cvetanović, ćerka nesrećne Zorica.

foto: Privatna Arhiva

Ona dodaje da se već u nedelju uveče očekuju nove padavine i da će to opet otežati pretragu.

- Nivo vode je sada uobčajan, nije mutna može ozbiljno da se preglda- dodaje Sanja.

Njen suprug je opet sa komšijama danas krenuo u potragu, a inspektoru koji je zadužen za slučaj ugašen je telefon.

foto: Privatna Arhiva

Zorica je imala psihičkih problema i toga dana kada je nestala padala je kiša, pa se pretpostavlja da je sišla do reke, da bi proverila nivo vode, jer je 2014. godine kada su se desile poplave njena kuća do pola bila pod vodom.

Kada se Sanja vratila sa posla, mislila da je da je otišla u komšiluk, jer ne žive u istoj kući, ali u sredu ujutru je shvatila da je nema. Tada je obavestila policiju. Uz obrazloženje da je visok vodostaj i mutna reka, ozbiljnija potraga tih prvih dana uopšte se nije vodila. I do danas se ne vodi.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track