OSNOVI BEZBEDNOSTI DECE: Policijska uprava Sremske Mitrovice NAGRADILA 22 MALIŠANA
Foto: FOTO MUP SRBIJE

Saradnja

OSNOVI BEZBEDNOSTI DECE: Policijska uprava Sremske Mitrovice NAGRADILA 22 MALIŠANA

Srbija -

Na svečanosti u Skupštini Grada Sremska Mitrovica koja je nedavno održana uručene su nagrade malim autorima najboljih likovnih i literarnih radova, na ovogodišnjem konkursu u okviru projekta "Osnovi bezbednosti dece".

Izložbu dečijih radova pristiglih na konkurs, u holu Skupštine Grada otvorila je Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Grad Sremska Mitrovica - Uprava za obrazovanje, kulturu i sport, već devetu godinu zaredom organizuju ovaj konkurs u kojem učestvuju učenici osnovnih škola širom Srema. Ove godine, od ukupno 514 radova - 405 likovnih i 109 literarnih, organizatori su nagradili 22 pojedinačna i jedan grupni rad.

nagrađena deca
nagrađena decafoto: FOTO MUP SRBIJE

Prilikom obraćanja, Svetlana Milovanović je istakla da su deca izuzetno motivisana da učestvuju na ovom konkursu i da su radovi svake godine sve kvalitetniji.

- Deca, na ovaj njima blizak način izražavaju ono što su naučili o svojoj bezbednosti i sigurnosti, tokom predavanja koje su im u školama držali policijski službenici - istakla je zamenica gradonačelnika i dodala da je ove školske godine osmišljena i mobilna aplikacija "Osnovi bezbednosti dece" dostupna i deci i odraslima, kao i da je počela realizacija predavanja i đake - prvake.

Nagrade mališanima je uručio Željko Sekulović, zamenik načelnika Policijske uprave i istakao da ovakvi neposredni kontakti i druženja sa decom dobro utiču na razvijanje bezbednosne kulture i usvajanje pozitivnih modela ponašanja kod dece.

radovi sa konkursa
radovi sa konkursafoto: FOTO MUP SRBIJE

- Oni dobro poznaju policijske službenike koji dolaze u njihove škole, imaju poverenja u njih i uvek mogu da im se obrate za savet ili pomoć - rekao je Sekulović. Inače svečanosti su prisustvovali i učenici osnovnih škola iz Sremske Mitrovice, predstavnici Grada Sremska Mitrovica i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Dodeljeno više od dvadeset nagrada Četvrti razred najbolji Na literarno - likovni konkurs "Osnovi bezbednosti dece", za učenike prvog, četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda osnovnih škola na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, stiglo je 514 radova - 405 likovnih i 109 literarnih radova. Odlukom organizatora konkursa, Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica, dodeljene su 23 nagrade, u tri uzrasne kategorije: - Prvi razred: pet nagrada - Četvrti i peti razred: deset nagrada - Šesti i sedmi razred: osam nagrada.

(Kurir.rs/J.Rafailović/ foto:mup)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track