Sredstvima Svetske banke do modernog vrtića: Novi Pazar  prioritet među lokalnim samoupravama
Foto: Shutterstock

Novi Pazar na listi prioriteta

Sredstvima Svetske banke do modernog vrtića: Novi Pazar prioritet među lokalnim samoupravama

Srbija -

Novi Pazar prvi je na listi prioriteta među lokalnim samoupravama, kojima će uz podršku Vlade Srbije biti odobrena sredstava iz fonda Svetske banke za potrebe izgradnje još jednog obdaništa.

Gradonacelnik Nihat Biševac rekao je, tokom obilaska dečijeg vrtica "Naše dete", da je odluka Vlade Srbije i Ministarstva da u obezbeđivanju sredstava podrži Novi Pazar, potpuno očekivana, jer se nedavno u noćnim satima u jednoj od učionica ove ustanove obrušio plafon, ali na sreću, u objektu nije bilo nikog. - Projekat za novi vrtić je spreman a vrednost radova je oko million i dve stotine hiljada evra i podrazumeva obezbeđivanje savremenih učionica, prostora za decu i zaposlene po svetskih standardima. Cilj lokalne samouprave je stvaranje što boljih uslova u obrazovno vaspitnim ustanovama - rekao je gradonačelnik Biševac, podsećajuću da je u okviru saradnje sa Turskom razvojnom agencijom TIKA u planu i izgradnja novog vrtića u blizini rekareacionog centra, kao i da nas očekuje otvaranje vrtića na Šestovu.

U vrtiću "Naše dete", prema postojećim kapacitetima mališanima i njihovim vaspitačima na raspolaganju je šest, a nakon okončanja radova na izgradnji novog objekta biće čak 16 ucionica.

D.G./Foto: Shutterstock

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta grada Novog Pazara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track