Inspekcija zabranila pijacu zdrave hrane u Novom Sadu

Inspekcija zabranila pijacu zdrave hrane u Novom Sadu

Srbija -
Komunalna inspekcija je došla u momentu kada smo postavljali tezge na uobičajenom mestu i kazali da pijaca ne može da se održi, ali nisu obrazložili zašto, već su naveli da postupaju po nekoj prijavi, navela organizatorka pijace Olivera Radovanović

NOVI SAD - Komunalna inspekcija zabranila je danas održavanje pijace zdrave hrane "Moj salaš", koja se već devet godina održava u Novom Sadu, na platou ispred Spensa.

Organizatorka pijace, direktorka nevladine organizacije Zelena mreža Vojvodine Olivera Radovanović, kazala je da ne razume zbog čega je pijaca zabranjena, jer poseduje sve potrebne dozvole za rad.

"Komunalna inspekcija je došla u momentu kada smo postavljali tezge na uobičajenom mestu. Kazali su da pijaca ne može da se održi, ali nisu obrazložili zašto, već su naveli da postupaju po nekoj prijavi", navela je Radovanovićeva.

Ova pijaca održava se u letnjem periodu, svakog četvrtka i na njoj svoje proizvode izlažu poljoprivredni proizvođači zdrave hrane, kao i stare zanatlije.

Na licu mesta se nalazi više od 30 proizvođača, koji protestuju zbog odluke inspekcije i traže da im se dozvoli da postave tezge. Pijaca je trebalo da bude otvorena danas u 14 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja