Nestašica vode ugrožava pacijente

Kosovska Mitrovica

Nestašica vode ugrožava pacijente

Srbija -
Zdravstveni centar problem sa nestašicom vode pokušava da reši na taj način što su već naručeni rezervoari za vodu koji će tokom naredne nedelje biti instalirani na internističkom i hiruškom bloku

KOSOVSKA MITROVICA - Pacijenti koji se leče u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice nisu izuzeti od nestašice vode koja vlada u gradu i ova zdrastvena ustanova raspolaže sa manjim količinama vode od potrebnih.

Upravnica bolnice dr Milena Cvetković izjavila je da se poput ostalih građana i ova zdrastvena ustanova u Kosovskoj Mitrovici suočava sa nestašicom vode.

"Pacijenti su ugroženi u smislu da ne mogu da održavaju higijenu u onom obimu u kom bi to trebalo da se radi", istakla je Cvetković.

Ona je dodala da Zdravstveni centar problem sa nestašicom vode pokušava da reši na taj način što su već naručeni rezervoari za vodu koji će tokom naredne nedelje biti instalirani na internističkom i hiruškom bloku.

To će omogućiti prespajanje onog vremenskog intervala kada vode nema u bolnici, dodala je Cvetković.

Direktor J.P. "Vodovod Ibar" Vladimir Rakić izjavio je da je bolnica u Kosovskoj Mitrovici prioritet kada je u pitanju vodosnabdevanje, ali da i pored toga ne uspevaju da isporuče dovoljnu količinu vode.

Višesatna isključenja vode u Kosovskoj Mitrovici i susednom Zvečanu sprovode se od kada su počele tropske vrućine na severu Kosova, a neki delovi grada koji se nalaze na tzv. višim kotama po nekoliko danas su bez vode.

Prema tvrdnji Rakića, razlog za nestašicu vode je smanjen dotok iz južnog dela Kosovske Mitrovice, uz podsećanje da Zvečan i severni deo Mitrovice dobijaju za 70 odsto manje količine vode od potrebnih.

Osim građana u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, sa nestašicom vode suočavaju se i meštani sela u ove dve opštine.

Nadležni iz gradskog vodovoda čije je sedište u južnom delu Kosovske Mitrovice tvrde da je nenamenska potrošnja vode tokom letnjih meseci oznovni uzrok nestašice vode.

U Zvečanu je nedavno zbog problema sa vodosnabdevanjem proglašeno stanje vanredne situacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track