Igrama bez granica počela 19. Drinska regata

Igrama bez granica počela 19. Drinska regata

Srbija -
Organizatori Sportsko turistički centar i opština Bajina Bašta očekuju da ovaj hepening na reci Drini tokom četiri dana različitim sadržajima privuče više desetina hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva

BAJINA BAŠTA - Centralna letnja manifestacija na vodi i najposećeniji događaj u Zapadnoj Srbiji, Drinska regata, počela je danas popodne u Bajinoj Bašti.

Organizatori Sportsko turistički centar i opština Bajina Bašta očekuju da ovaj hepening na reci Drini tokom četiri dana različitim sadržajima privuče više desetina hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Regata je otpočela Igrama bez granica na jezeru Perućac, takmičenjem u preplivavanju jezera i u pripremanju riblje čorbe.

U večernjim satima na trgu u Bajinoj Bašti koncert će održati grupa Legende.

Program regate nastavlja se u petak takmičarskim spustom niz reku Drinu i egzibicionim skokovima sa mosta.

U petak uveče u Bajinoj Bašti u okviru MOST festa nastupiće grupe Kerber i Eyesburn.

Centralni događaj je u subotu od 11 sati kada kreće zabavno-rekreativni spust od Perućca do Rogačice u kojem će učestvovati stotine plovila i posada uz trubače, plutajući šank, muzički splav, roštilj i ostale specijalite domaće kuhinje na reci.

U subotu uveče Bajinobaštane i sve učesnike regate zabavljaće Zabranjeno puštenje, Beogradski sindikat i Darkwood dub.

U nedelju će se u okviru manifestacije održati predtakmičenje mladih i pionirskih trubačkih orkestara sa područja Zapadne Srbije, za učešće na 52.Saboru trubača u Guči.

U sva četiri dana trajanja programa Regate biće organizovan mini sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu u Bajinoj Bašti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track