U PROKUPLJU POSTAVLJENA MOBILNA RUSKA BOLNICA: Kolege iz Srbije uče kako da se snalaze u vanrednim situacijama poput zemljotresa
Foto: B.R.

u okviru međunarodne vežbe

U PROKUPLJU POSTAVLJENA MOBILNA RUSKA BOLNICA: Kolege iz Srbije uče kako da se snalaze u vanrednim situacijama poput zemljotresa

Srbija -

PROKUPLjE - Mobilna ruska bolnica postavlјena je na platou ispred Doma zdravlјa Prokuplјe, u okviru međunarodne vežbe u oblasti upravlјanja posledicama vanrednih situacija u Srbiji "Srbija 2019".

Ipak, medicinsko osoblјe koje je došlo iz Sankt-Peterburga, obavlјaće konsultacije sa lekarima Doma zdravlјa i Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ Prokuplјe.

- Tim stručnjaka različitih profila predvodi doktor Igor Avramovič i po njegovim rečima spremni su da zdravstvenim radnicima Doma zdravlјa i Bolnice predstave način postupanja u vanrednim situacijama na terenu, kao što je na primer razorni zemlјotres sa dosta unesrećenih. Oni će nas upoznati i sa svojom stručnom spremnošću i tehničkom opremlјenošću- kazala je portparol Doma zdravlјa Porkuplјe Violeta Mirković.

Konsultacija sa našim lekarima vezane su za komplikovane slučajeve i probleme vezane za dijagnostiku i lečenje pacijenata na osnovu medicinske dokumentacije.

Ovakva bolnica na istom mestu postojala je 1999. godine tokom NATO agresije i bila na usluzi građanima čitavog kraja. U znak zahvalnosti ruskim lekarima koji su tada bili sa srpskim narodom Grad Prokuplјe je odlučio da na platou Doma zdravlјa napravi spomen ploču, a otvaranje je zakazano za četvrtak 27. jun.

Ministar za vanredne situacije Ruske Federacije Vladimir Evgenij Zinčev i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović će prisustvovati.

Aero-mobilna bolnica će biti ispred Doma zdravlјa do petka 28. juna.

(Kurir.rs/B.R.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track