PREDSEDNIK OPŠTINE GRAČANICA URUČIO REŠENJA:  33 porodice dobile ugovor za stan
Foto: Zoran Šaponjić

prioritet rešavanje stambenog pitanja

PREDSEDNIK OPŠTINE GRAČANICA URUČIO REŠENJA: 33 porodice dobile ugovor za stan

Srbija -

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uručio je danas socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima rešenja za 33 stana u šest zgrada u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici u koje bi trebalo da se usele do kraja leta.

Popović je podsetio da je jedan od prioriteta opštine rešavanje stambenog pitanja za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove i da je plan da se sledeće godine reši problem još stotinak porodica.

"Sreća je kada usrećite ovoliko porodica. Vodili smo računa da to budu oni koji su rešeni da ostanu u našoj opštini. Nećemo stati na ovome i već smo napravili nove planove ne bi li zbrinuli što više ljudi i već za nešto više od mesec dana planiramo početak gradnje još 36 stanova", najavio je Popović.

Petočlana porodica Maksimović je do 2016. godine živela u Topli. Te godine vratili su se na Kosovo i Metohiju.

"Za nas je velika radost da konačno posle 20 godina dobijemo krov nad glavom jer je svakom porodičnom čoveku to jedna od najvažnijih stvari u životu", kazao je Dejan Maksimović.

Samohrana majka dvoje dece Milica Đukić koja je dobila stan nakon žalbenog postupka kaže da sada ne mora više da živi od danas do sutra, da se seli iz stana u stan.

"Ovo je za nas velika sigurnost i veliki početak. Hvala predsedniku koji mi je i obećao pomoć, kada sam mu predočila probleme na prijemu u opštini", kazala je Milica čija je ćerka asmatičar, a sin operisao tumor.

Nenad Lazić koji kao podstanar sa porodicom 19 godina živi u Ugljaru kaže da su presrećni i zahvalni svima koji su znali za teške uslove u kojima su živeli.

"Ostajemo ovde da živimo, da radimo i stvaramo", rekao je Lazić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track