ZA VUČIĆA SPREMAJU KAČAMAK, ZA DROBNJAKA RAKIJU: Meštani Devića kod Ivanjice jedva čekaju da počne izgradnja puta (FOTO, VIDEO)
Foto: RINA

predsednik ispunjava obećanje

ZA VUČIĆA SPREMAJU KAČAMAK, ZA DROBNJAKA RAKIJU: Meštani Devića kod Ivanjice jedva čekaju da počne izgradnja puta (FOTO, VIDEO)

Srbija -

IVANJICA‭ ‬-‭ ‬O makadamskom putu koji meštane Devića muči tri decenije pre mesec dana pričala je cela Srbija. Preko 3.500 meštana ovog golijskog sela u 21. veku živi bez normalanog prilaza kućama, međutim tim mukama je izgleda – došao kraj!

Put Devići‭ ‬-‭ ‬Pridvorica krenuće sa gradnjom za sedam do deset dana,‭ ‬a kako je planirano započeće iz centra sela.‭ Lokalna samouprava je dostavila svu potrebnu dokumentaciju i čeka se da mašine pristignu na teren.

foto: RINA

“Ovo je vest koju su naši meštani čekali decenijama. Sva dokumentacija je dostavljena Putevima Srbije, već je započeto sa izvlačenjem materijala na određene pozicije, a udarne rupe biće privremeno nasute kako bi meštani mogli neometano da prevoze malinu”, rekao je Zoran Lazović, predsednik oštine Ivanjica.

Ovi vredni domaćini nisu želeli da napuste svoju dedovinu, nisu dozvolili da ona zaraste u korov, pa će tako posle 30 godina dočekati novi put, za koji kažu da će biti njihov prozor u svet.

foto: RINA

“Mnogo radimo i mučimo se, ne želimo da napustimo selo. Ovde ima toliko mladih ljudi koji su ostali i formirali porodice. Ne tražimo mi magistralu nikakvu, već samo normalan put kojim će naša deca ići u školu i žene do pijace”, rekao je predsednik mesne zajednice Devići Radojica Stojković.

U planu je prvo bilo da se uradi tri kilometra puta, međutim predsednik Aleksandar Vučić, prilikom posete Lučanima, obećao je da će se uraditi čitava dužina puta od osam kilometara do kraja godine. Ivanjičani se nadaju da će predsednik ispuniti obećanje.

„Spremam kačamak za Vučića, Drobnjaku obavezno zdravim! Odavno lepša vest nije stigla na Goliju”, rekla je meštanka Dragana Maričić.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja