PONOVO INCIDENT U RAKITI: Meštanin tvrdi da ga je pretuklo privatno obezbeđenje
Foto: Južne vesti/M.N.

česti sukobi

PONOVO INCIDENT U RAKITI: Meštanin tvrdi da ga je pretuklo privatno obezbeđenje

Srbija -

Zbog toga što je fotografisao nelegalne radove na postavljanju cevovoda, privatno obezbeđenje koje je angažovao investitor mini-hidroelektrane u selu Rakita, pretuklo je, kako sam tvrdi, meštanina i predsednika Saveta mesne zajednice Desimira Stojanova. Portparolka pirotske policije ne odgovara na pozive i poruke novinara Južnih vesti, a u Birou za komunikacije su tražili zvaničan zahtev, na koji još nema odgovora.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Južne vesti

Incident se dogodio jutros posle 10 sati kada je, u trenutku fotografisanja, kako kaže Stojanov, bio van gradilišta, ali to nije sprečilo radnike obezbeđenja da mu otmu telefon, a tom prilikom je, dodaje, primio i nekoliko udaraca.

- Bio sam van gradilišta. Pokušao sam da dokažem da rade van odluke Ministarstva, kada su došli momci iz obezbeđenja. Polomili su mi naočare, pocepali trenerku i bacili telefon - tvrdi Stojanov.

Dodaje da se sve desilo kada se vraćao iz bašte, te kada je video da rade na spajanju ceovoda, hteo da fotografiše i sliku postavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Bio sam u ambulanti u selu Zvonce, imam lekarsko uverenje o povredama. Policija je dolazila i napravila zapisnik - kaže Stojanov.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Južne vesti

Iz policije i dalje nema potvrde incidenta jer portparolka Olivera Milić ne odgovara na pozive i poruke novinara Južnih vesti, a još nema ni odgovora na zvaničan zahtev koji je prosleđen Birou za komunikacije Ministarstva unutrašnjih poslova, prenose Južne vesti.

Podsetimo, ovo je samo nastavak napete situacije u Rakiti. Krajem maja Stojanov se popeo na potporni zid uz obalu Rakitske reke i pretio da će skočiti sa njega u reku.

Početkom juna jedan od meštana je uhapšen zbog pretnje radnicima obezbeđenja. Aprila ove godine dogodila se eksplozija na bageru, a krajem oktobra prošle godine u blizini gradilišta pronađena je ručna bomba. Početkom godine izgorela je kamp prikolica koja je služila kao magacin.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Južne vesti/LJ.F.

Drugostepeni organ Ministarstva za zaštitu životne sredine odbilo je žalbu investitora na svoje rešenje i zabrana radova je još na snazi.

Prilikom obilaska radova na postavljanju cevovoda za MHE, republički inspektori Dragana Šelmić i Milan Štetić utvrdili su da je od 300 do 350 metara cevovoda postavljeno u okviru prirodnog korita za velike vode i naložili su prestanak radova i vađenje postavljenih cevi.

(Kurir.rs/Južne vesti, LJ.Filipov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track