PAO SMUĐ OD 5 KILOGRAMA: Goran iz Kosjerića borio se s njim više od 15 minuta na Zvorničkom jezeru
Foto: T.Ilić

uoči somovijade

PAO SMUĐ OD 5 KILOGRAMA: Goran iz Kosjerića borio se s njim više od 15 minuta na Zvorničkom jezeru

Srbija -

MALI ZVORNIK - Smuđa teškog pet kilograma i dugačkog 75 centimetara ulovio je juče na Zvorničkom jezeru Goran Grujović iz Kosjerića.

''Borba'' je trajala petnaestak minuta, a ribolovca sa ulovom ovekovečio je foto-aparatom poznati malozvornički ribolovac Miodrag Ćirić.

Prema Ćirićevim rečima smuđa je prevarila varalica tridesetgramska glavinjara, ali je, na sreću ovog stanovnika Zvorničkog jezera, odmah posle ''poziranja'' vraćen u vodu.

foto: T.Ilić

Ovo veštačko jezero poznato je kao bogato ribom, prema pričama ovdašnjih ribolovaca ovde su upecani som od 87 kilograma, šaran od 22, amur od 28, štuka od 18,5 i smuđ od 13,7 kilograma. Već dve decenije poslednjeg vikenda jula Malozvorničani ovde organizuju čuvenu Somovijadu koja okuplja majstore bućke iz cele Srbije, ali i okolnih zemalja.

Naredna, 21. Somovijada počinje u Sakaru 26. jula, a sledećeg dana biće poznato ko je imao najveći ulov. Priča se da su ronioci svojevremeno istraživali deo jezera ispod hotela "Vidikovac", gde je dubina oko 27 metara, i tvrdili da su na dnu sreli somove duže od tri metra.

Inače, ovo veštačko jezero stvoreno je zbog gradnje prve hidroelektrane na Drini 1955. godine.

(Kurir.rs/T.ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track