Mekdonalds: Ispitaćemo slučaj diskriminacije
Foto: KURIR

Novi Sad

Mekdonalds: Ispitaćemo slučaj diskriminacije

Srbija -
Ne želimo da se kompanija Mekdonalds povezuje sa bilo kakvim vidom diskriminacije protiv koje se u okviru našeg poslovanja borimo. Vrata naših restorana su otvorena za sve goste i učinićemo sve da tako ostane, piše u saopštenju Mekdonaldsa

NOVI SAD - Kompanija Mekdonalds (McDonalds) saopštila je danas da će ispitati slučaj diskriminacije malih Roma u njihovom restoranu u Novom Sadu.

"Ukoliko je do diskriminacije zaista došlo, pozivamo osobe koje su joj prisustvovale da nam se obrate i mi ćemo slučaj ispitati, reagovati u skladu sa politikom poslovanja i najstrože kazniti takvo ponašanje", navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da kompanija Mekdonalds u Srbiji posluje 25 godina i da sve to vreme poštuje prava svih manjina, učestvuje u projektima integracije i pripadnike manjina zapošljava u svojim restoranima.

"Ne želimo da se kompanija Mekdonalds povezuje sa bilo kakvim vidom diskriminacije protiv koje se u okviru našeg poslovanja borimo. Vrata naših restorana su otvorena za sve goste i učinićemo sve da tako ostane", piše u saopštenju.

Jedna Novosađanka protestovala je zbog toga što obezbeđenje Mekdonaldsa u Novom Sadu nije dozvolilo da s njom u restoran uđe i troje dece romske nacionalnosti.

Novosađanka Maja Rogić (32) je rekla da je prišla deci koja su se igrala na Trgu slobode, u blizini "Mekdonaldsa" i pitala ih da li su gladni, na šta su oni odgovorili potvrdno.

"Dečak (8 godina) i dve devojčice (7 i 5 godina) su trčkali ispred mene do "Meka" gde ih je momak iz obezbeđenja restorana zaustavio i rekao da ne mogu da uđu. Prišla sam mu i rekla da sam ja s njima i da ću platiti šta budu naručili, na šta je on rekao da ja mogu da uđem, a oni ne", kazala je ona.

Dodala je da je ipak odlučila da sama uđe u restoran jer joj je bilo žao da deca ispaštaju, a radovala su se obroku i čak joj pokazala na reklami šta bi želela da pojedu.

"Ušla sam, kupila im hranu, pa smo seli u baštu "Meka", gde su i jeli", ispričala je Maja Rogić koja je novinaru Bete pokazala fiskalni račun u iznosu od 1.400 dinara, na kojem se vidi šta su deca jela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track