ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI KAD VIDITE KOLIKO KOŠTA PARADAJZ: Kupci očajni zbog paprene cene, prodavci sležu ramenima (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

neverovatno

ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI KAD VIDITE KOLIKO KOŠTA PARADAJZ: Kupci očajni zbog paprene cene, prodavci sležu ramenima (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Na lozničkoj zelenoj pijaci ima paradajza, ali po paprenoj ceni. Za kilogram ovog povrća Lozničani treba da izdvojio od 110 do čak 180 dinara.

Prodavci uglavnom ’’domaći’’ prodaju od 120 do 160, zavisno od sorte, a roze je nešto skuplji. Kod nakupaca je kilogram 130 dinara, a po lozničkim privatnim trgovinama od 130 do 179 dinara. Jedan od prodavaca na pijaci objašnjava da je cena ’’skočila’’ jer nema nema uvoza iz Makedonije i Albanije, domaći sa juga Srbije je lošijeg kvaliteta i da je u ponudi ono što dopreme ovdašnji proizvođači.

foto: Kurir/T.Ilić

Pošto je ponuda mala, a potražnja velika cene su otišle na gore.

- Nemam pojma hoću li uopšte moći ove godine da sameljem malo paradajza za zimnicu. Kvalitet uglavnom nije neki, a cena je mnogo jaka. Čijem od ljudi sa sela da ga u baštama i nema, a ovo što je na tezgama stiže iz plastenika, ali je i tamo sparina uticaja na pad kvaliteta paradajza – kaže jedna Lozničanka.

Inače, prodavci tvrde da je cena lubenice od po 25 dinara za kilogram među najnižima u Srbiji pa je trenutno za jedan kilogram paradajza moguće pazariti oko sedam puta teži bostan.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track