NEKADAŠNJI RVAČ PROLETERA SADA GAJI PARADAJZ I LJUTE PAPRIKE: Darko uspešan i na strunjači i u stakleniku! (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube, Printscreen Facebook

NEKADAŠNJI RVAČ PROLETERA SADA GAJI PARADAJZ I LJUTE PAPRIKE: Darko uspešan i na strunjači i u stakleniku! (FOTO)

Srbija -

ZRENJANIN - Strunjača i staklenik, životna su opcija Darka Velisavljeva, nekada uspešnog rvača zrenjaninskog Proletera i Omladinca iz Botoša, koji u dvorištu roditeljske kuće u Botošu, kraj Tamiša, uzgaja nekoliko sorti ukusnog paradajza i ljute paprike.

- Staklenik se prostire na 240 kvadrata i po sezoni proizvedemo oko 3.000 tona paradajza - kaže Darko, objavile su Novosti.

Posle bogate karijere, posvetio se trenerskom pozivu i u rodnom selu stvorio tridesetak pionirskih i kadetskih šampiona Srbije, među kojima je i njegov sin Andrej, koji je višestruki šampion države. Uporedo sa edukativnim radom u sportu, Darko stiže da se bavi povrtarstvom, odnosno proizvodnjom paradajza i paprike.

Sada u Botošu svi znaju, kada se nabavlja paradajz, sveži za jelo ili kuvan, zovu Darka ili njegove roditelje koji mu svesrdno pomažu u poslu, naročito kada je zbog čestih treninga odsutan iz kuće.

Naslednik Andrej, uz obaveze u školi i na svakodnevnim treninzima, stigne da ocu, babi i dedi pomogne, najviše oko zalivanja paradajza i u letnjim mesecima oko branja i prodaje paradajza i paprike.

- Andrej je uvek tu da pomogne. Trenira svakodnevno, a bez obzira na raspust i leto koje nudi dečačke avanture poput kupanja vožnja biciklom, stigne da bere paradajz - nastavlja Darko, uz napomenu da je njegov trinaestogodišnji naslednik u kategoriji 33 kilograma potvrdio dominaciju u Srbiji i okitio se titulom najboljeg mladog rvača na prvenstvu u Senti.

Trener mladih rvača Darko Velisavljev naročito obraća pažnju na njihovo druženje i stasavanje, da kada porastu, budu uzorni sportisti, ali i pošteni ljudi.

Darko sa mladim rvačima Omladinca

- Valjda ta naša čaša ukusnog soka od paradajza, koji redovno donesem na trening, ima magičnu moć da nas sve zbliži, da dišemo kao jedan i budemo postojani u svim iskušenjima - uz osmeh konstatuje Darko.

Osim Andreja, što je kuriozitet, svi mladi rvači Omladinca iz Botoša, puleni Darka Velisavljeva, osvojili su medalje na najelitnijem dečjem takmičenju u Senti i na tu činjenicu posebno je ponosan njihov učitelj. Zlato su osvojili petnaestogodišnji Dragan Sremac u kategoriji 44 kilograma i Aleksandar Berarov u kategoriji 48 kilograma, koji je i u konkurenciji kadeta sa starijim dečacima bio sjajan i stigao do drugog mesta i srebrne medalje. Bronze u Senti, na prvenstvu Srbije osvojili su Stefan Đaković u kategoriji 60 kilograma i Dragan Sremac u kategoriji 44 kilograma.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Bogoljub Grujić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track