POBUNA OGORČENIH GRAĐANA U TITELU: Plafoni im padaju na glave a opština daje 9.000 evra pevačima
Foto: Kurir

protesti

POBUNA OGORČENIH GRAĐANA U TITELU: Plafoni im padaju na glave a opština daje 9.000 evra pevačima

Srbija -

Paradoks: Više od 300 žitelja opštine dva meseca čeka na odštetu za obnovu
kuća i imanja oštećenih u junskim poplavama, a opštinske vlasti ne žale
para za Cakanu i Alena Islamovića, koji će pevati na proslavi mesne slave

Dok više od 300 žitelja Titela još uvek od opštine čeka na odštetu zbog ošetećenja kuća i useva u junskim poplavama, jer navodno nema para, rukovodstvo te opštine iskeširaće 9.000 evra na koncerte Dragice Radosavljević Cakane i Alena Islamovića tokom obeležavanju mesne slave Velike Gospojine.

Manifestacija Gospojinski dani u ovoj opštini se tradicionalno slavi, a ove godine će 27. i 28. avgusta na gradskom trgu kod fontane meštane zabavljati dve muzičke zvezde za čije nastupe je opština obezbedila 1.057.000 dinara.

Žitelji Titela kojima, kako sami kažu, prokišnjava krov nad glavom ogorčeni su što opština nema para za popravku njihovih kuća, a ima za pevače.

Verica  Ignjatić  Horvat: Meni nije  do pesme,  plakala bih  svaki dan
Verica Ignjatić Horvat: Meni nije do pesme, plakala bih svaki danfoto: Privatna Arhiva

Još ni dinara

- Komisija iz opštine je dolazila i popisala štetu, ali iako su poplave bile pre dva meseca, iz opštine još uvek nismo dobili ni dinara. Kad god pozovemo da pitamo za odštetu, oni kažu nema para. Za nas kojima su uništene kuće nemaju para, a imaju da daju 10.000 evra Cakani i Alenu Islamoviću da pevaju na seoskoj slavi 28. avgusta - kaže za Kurir Verica Ignjatić Horvat iz Titela.

Ona dodaje da je oštećenim građanima Titela dosta više lažnih obećanja, a posebno ih je iznerviralo što opština ima para za gala proslave, a nema za ugrožene građane.

Biće katastrofa

- Već dva meseca nam obećavaju da će da nam pomognu, ali kad odemo tamo, govore nam da se strpimo. Pao nam je plafon u kući i, samo pukom srećom, nikoga nije udario i povredio. Ide zima i kad krenu kiše, biće katastrofa. Meni nije do pesme, plakala bih svaki dan. Ne možete da plaćate pevače, a narod plače jer ne može da sredi kuće - kaže za Kurir Verica Ignjatić Horvat iz Titela i dodaje da su na plafon, sa koga je otpao malter, morali da zakucaju daske kako bi se zaštitili da im ne padne na glavu.

Dragan Božić, predsednik opštine MUZIKA PO ŽELJI GRAĐANA, A ODŠTETA ZA DVE NEDELJE

Dragan Božić, predsednik opštine Titel, potvrdio je za Kurir da se Gospojinski dani tradicionalno obeležavaju i da se za to namenski odvajaju pare u budžetu. - Gospojinske dane proslavljamo godinama unazad i za to su pare obezbeđene u budžetu. Mi slušamo želje građana i ove godine će prve večeri, 27. avgusta, posle susreta folklora nastupiti Cakana za 462.000 dinara, a druge večeri Alen Islamović za 595.000 dinara - kaže Božić. - U junskim poplavama oštećeno je 35 objekata i 300 poljoprivrednih imanja i opštinske komisije su na terenu prikupile podatke i, kada oni budu obrađeni, svima ćemo pomoći. Ako se pokaže da je šteta još veća i ako budemo imali para, uradićemo ponovo rebalans - kaže Božić i dodaje da meštani neće dobiti novac, već građevinski materijal, koji će najkasnije za dve nedelje ući u dvorišta oštećenih.

Kurir.rs/Slavica Tomčić Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track