ZRENJANINCI BURNO REAGOVALI NA SKRNAVLJENJE: Klozete postavili pored spomenika Žarku Zrenjaninu
Odnos prema heroju.. Spomenik Žarku Zrenjaninu, Foto: Beta/Ljiljana Stupar

Bruka

ZRENJANINCI BURNO REAGOVALI NA SKRNAVLJENJE: Klozete postavili pored spomenika Žarku Zrenjaninu

Srbija -

Akcija: Aktivisti zahtevaju da se mobilni toaleti, koji su zbog Dana piva postavljeni uz spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu, hitno izmeste s te lokacije jer su apsolutno neprimereni

Aktivisti Zrenjaninskog socijalnog foruma (ZSF) zatražili su juče da se mobilni klozeti, koje je gradska vlast zbog Dana piva postavila uz spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu i stradalima tokom ratnih dešavanja na području bivše SFRJ i NATO bombardovanja, uklone i postave na drugu lokaciju.

- Zahtevamo da se pomenuti klozeti odmah uklone i postave na drugu lokaciju. Ukoliko to ne bude učinjeno, biće jasno da je taj sramni čin smišljeno učinjen kako bi se osramotili ne samo antifašistički borci iz vremena Drugog svetskog rata nego i cela srpska oslobodilačka tradicija - poručili su aktivisti Zrenjaninskog socijalnog foruma.

Ukazali su da je borba protiv stranih zavojevača sastavni dao naše političke kulture, da su vekovima milioni Srba ginuli da bi odbranili svoju otadžbinu i da je tokom NATO agresije 1999. za SRJ poginulo više hiljada pripadnika vojske i policije, ali i civila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja