VRTIĆ MILOMIR PRIMIO 114 MALIŠANA: Nosi ime dobrotvora iz Kanade, za izgradnju donirao 200.000 evra (FOTO)
Foto: Kurir.rs/J.S.

kraljevo

VRTIĆ MILOMIR PRIMIO 114 MALIŠANA: Nosi ime dobrotvora iz Kanade, za izgradnju donirao 200.000 evra (FOTO)

Srbija -

Vrtić „Milomir“, nazvan po srpskom dobrotvoru iz Kanade Milomiru Glavčiću (94), koji je za njegovu izgradnju donirao 200.000 evra, počeo je sa radom u kraljevačkom naselju Beranovac, a u njega je upisano 114 mališana.

- Ovo je trinaesti vrtić koji radi u sklopu naše ustanove. Primili smo 114 mališana, smeštenih u 5 grupa - dve jaslene i tri vaspitne grupe. Novi vrtić nam je bio preko potreban i zahvalni smo donatoru na izdvojenim sredstvima, kaže Gabrijela Čmerić, direktorka Predškolske ustanove "Olga Jovičić Rita“.

Prema njenim rečima, Kraljevu nedostaje još jedan vrtić, jer izgradnjom novog ipak nije rasterećena lista čekanja dece koja bi trebalo da budu upisana u kraljevačke vrtiće. Na toj listi nalazi se još 250 mališana za koje nema mesta u postojećim vrtićima.

- Ovde na Beranovcu imali smo mešovitu grupu od tri do pet i po godina i ta grupa sada nema potrebe da postoji, jer imamo celodnevni boravak dece u vrtiću "Milomir“. Zahvalnost dugujemo i lokalnoj samoupravi koja je obezbedila zemljište i neophodnu infrastrukturu procenjenu na oko dvesta hiljada evra, dodaje direktorka kraljevačke predškolske ustanove.

Na sastanku roditelja sa upravom ovom prilikom pročitano je i pismo srpskog dobrotvora iz Kanade Milomira Glavčića koji je poželeo srećan boravak deci i zaposlenima u novom vrtiću.

(Kurir.rs/J.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track