DOGOVOR SA MINISTROM LJAJIĆEM: Rudnik dobija Vizitorski centar
Foto: Opština Gornji Milanovac

Predsednik opštine Gornji Milanovac potpisao ugovor

DOGOVOR SA MINISTROM LJAJIĆEM: Rudnik dobija Vizitorski centar

Srbija -

BEOGRAD - Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević potpisao je ugovor sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, za dodelu sredstava za projekat „Vizitorski centar Rudnik - centar razvoja turizma rudničkog kraja“.

Ministarstvo trgovine, turzima i telekomunikacija opredelilo je sredstva u iznosu od 10 miliona dinara za planiranu izgradnju vizitorskog centra. Ove godine, finansira se prva faza izgradnje Centra.

Planina Rudnik
Planina Rudnikfoto: Youtube Printscreen

-Vizitorski centar Rudnik zamišljen je kao višenamenski – informativni, ugostiteljski, trgovinsko-poslovni objekat. Bio bi središte okupljanja i povezivanja pojedinačnih inicijativa i organizacije i prodajetura i paketarazličitihaktivnosti (šetnje, planinarenje, biciklizam, najam ili kupovina opreme za aktivnosti). Takođe, unapredila bi se infrastruktura područja i dobili bi se smeštajni kapaciteti koji odgovaraju i zahtevnijim turistima-kaže se u saopštenju iz opštine Gornji Milanovac. Inače,pored smeštajnih kapaciteta, vizitorski centar na će raspolaganju imati i multifunkcionalnu salu koja se može izdavati u zakup za različite vrste događaja (kongresni turizam, organizacija seminara, obuka, konferencija...). U sklopu objekta planira se suvenirnica, gde će biti izlagani i prodavani autentični proizvodi rudničkog kraja, kao i poslovno-ugostiteljski objekat (podrum pića ili restoran).

-Vizitorski centar Rudnik na više načina doprineo bi razvoju ne samo turizma u rudničkom kraju, već celokupnom razvoju lokalnog područja, povezujući različite delatnosti i potencijale ovog kraja- zaključuje se u saopštenju iz kabineta predsednika opštine.

(Kurir.rs/D.A./Foto: Opština Gornji Milanovac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track