IZGORELA KUĆA U TOPLOM DOLU KOJU JE KUPIO INVESTITOR MINI-HIDROELEKTRANE: Meštani besni na vlasnika što je objekat ustupio za smeštaj radnika i obezbeđenja
Foto: Profimedia

INCIDENT

IZGORELA KUĆA U TOPLOM DOLU KOJU JE KUPIO INVESTITOR MINI-HIDROELEKTRANE: Meštani besni na vlasnika što je objekat ustupio za smeštaj radnika i obezbeđenja

Srbija -

U požaru koji je sinoć izbio u selu Topli Do, izgorela je kuća meštanina (35) u kojoj je prošle nedelje bio smešten investitor mini-hidroelektrane.

Tada je došlo do sukoba sa meštanima sela i aktivistima Inicijative Odbranimo reke Stare planine.

Vatrogasci su se po prijavi požara, saopštavaju iz policije, uputili ka selu i vatra je ugašena. U trenutku požara nije bilo nikog u kući i nema povređenih.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, dodaju u policiji, a istraga o ovom događaju je u toku.

Kako novinari Južnih vesti saznaju od meštana sela, u kući nije bilo struje, a na društvenim mrežama se šire informacije da je kuću kupio investitor Dragan Josić za potrebe radnika i obezbeđenja.

Investitor kaže za Južne vesti, da je kupljena polovina kuće od suvlasnika, kako bi je povremeno koristili.

- Hteli smo da je renoviramo da bi mogli da je povremeno koristimo. Prilikom poslednjeg boravka u selu, napali su čoveka koji je vlasnik polovine kuće kako je izdao Topli Do i Staru planinu. Ovo je najgori oblik zastrašivanja, zato što ne misli kao drugi, doživeo je to da mu zapale kuću - kaže investitor.

Vlasnik kuće 35-godišnji I. S. i pored više poziva ne odgovara na pozive novinara Južnih vesti.

Podsetimo, situacija u selu Topli Do je uzavrela nakon posete investirora ovom selu, kada je i došlo do verbalnog sukoba između njega i meštana i aktivista Inicijative Odbranimo reke Stare planine.

Prilikom boravka u selu, Josić se nalazio u kući koja je sada izgorela, odakle je, uz asistenciju policije, napustio selo.

Ipak, on je najavio početak radova, i pored protivljenja lokalnog stanovništva.

(Kurir.rs/Južne vesti/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track