ULIČNA AKCIJA NA ŠETALIŠTU U VRANJU: Upozoravali mlade na opasnosti od nasilja i trgovine ljudima (FOTO)
Foto: T.S.

da čuvamo jedni druge

ULIČNA AKCIJA NA ŠETALIŠTU U VRANJU: Upozoravali mlade na opasnosti od nasilja i trgovine ljudima (FOTO)

Srbija -

VRANJE - Udruženje građana Atina u saradnji sa mladima sa lokala i volonterima Crvenog krsta organizovalo je uličnu akciju na šetalištu u centru Grada Vranja uz podršku Lokalne mreže za borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja.

foto: T.S.

"Ideja je da se obratimo prvenstveno mladima sa porukama koji su rizici za dolazak do eksploatacije i kako ih prepoznati!", kaže Lidija Đorđević, aktivistkinja Udruženja građana Atina.

foto: T.S.

Akcija ima za cilj da naglasi i značaj saradnje svih institucija sa porukom da niko ne može sam, ali svi zajedno možemo da se uspešno borimo protiv nasilja i trafikinga.

foto: T.S.

Zainteresovanim građanima deljen je materijal (devojke koje su bile žrtve trgovine ljudima su osmislile i ispisale poruke) podrške za druge žrtve, distribuirane u vidu razglednica.

Takođe će biti podeljeni cegeri i igrice za najmlađe kroz akcije koje slede.

foto: T.S.

Cilj akcije je da se vršnjaci obraćaju jedni drugima i da komuniciraju međusobno, razmenjuju informacije na temu borbe protiv trgovine ljudima počev od najmlađih do onih starijih koji su u okviru ove akcije na velikim panoima u centru Vranja ispisivali i iscrtavali te podsećali na osnovna prava koja svi imamo.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track