NAGRADE ZA POSETIOCE: U Kraljevu otvoren trodnevni Sajam poljoprivrede (FOTO)
Foto: J.S.

očekuje se 30.000 posetilaca

NAGRADE ZA POSETIOCE: U Kraljevu otvoren trodnevni Sajam poljoprivrede (FOTO)

Srbija -

Drugi po redu Sajam poljoprivede koji, uz pokroviteljstvo Grada Kraljeva, organizuje Javno komunalno preduzeće "Pijaca“, otvoren je danas u Kraljevu, a očekuje se da će ga posetiti više od 30.000 posetilaca za koje su, u naredna tri dana, obezbeđene brojne nagrade.

foto: J.S.

- Kao i prošle, i ove godine imamo znatan broj izlagača, njih oko sedamdeset, koji su nam došli u goste iz cele Srbije. Ove godine smo pored štandova u zatvorenom delu izložbenog prostora, organizovali i mini sajam životinja, dok je kvantaški deo pijace rezervisan za poljoprivrednu mehanizaciju, kaže Srećko Bojanić, upravnik kraljevačke pijace.

foto: J.S.

Prema njegovim rečima, osnovni cilj organizovanja Sajma je prezentacija novih tehnologija u poljoprivredi, koje služe u zaštiti bilja i životinja, ali i prezentacija poljoprivrednih proizvoda iz svih krajeva Republike.

foto: J.S.

- Grad Kraljevo nekoliko godina unazad izdvaja velika finansijska sredstva kao pomoć našim poljoprivrednicima. Mi smo samo u ovoj godini obezbedili 65 miliona dinara kako bismo pomogli nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kojih na teritoriji Kraljeva ima osam hiljada, rekao je na otvaranju manifestacije gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

foto: J.S.

Terzić je ovom prilikom dodao i da je Grad Kraljevo, uz pomoć Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, za deset žena koje se bave poljoprivredom i žive od poljoprivredne proizvodnje, nedavno uručio podsticajna finansijska sredstva uz iznosu od po trista hiljada dinara.

foto: J.S.

- Sa tim novcem one će kupiti neophodne mašine i alate, kako bi sebi i članovima porodice olakšali rad na poljoprivrednim imanjima. Mi ćemo i dalje nastaviti da pomažemo ljudima koji žive i rade na selu, ali i da ulažemo u infrastrukturu i razvoj seoskog turizma, dodao je Terzić.

foto: J.S.

(Kurir.rs/J.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track