MEŠTANI ALEKSINAČKIH RUDNIKA JOŠ OD APRILA TRAŽE SMENU PREDSEDNIKA MESNE ZAJEDNICE: Sada se oglasila Marija (40) koja tvrdi da joj je život ugrožen u ovom mestu
Foto: Privatna Arhiva

zbog fejsbuk objava

MEŠTANI ALEKSINAČKIH RUDNIKA JOŠ OD APRILA TRAŽE SMENU PREDSEDNIKA MESNE ZAJEDNICE: Sada se oglasila Marija (40) koja tvrdi da joj je život ugrožen u ovom mestu

Srbija -

Grupa građana iz Aleksinačkih rudnika još od aprila nezadovoljna je radom predsednika mesne zajednice Đ.D., o čemu su i javno govorili na društvenim mrežama.

"Pod hitno smeniti predsednika mesne zajednice i postaviti ljude iz naselja koji bi doprineli i njegovom boljitku!!!", napisali su u aprili meštani Rudnika u svom Fejsbuk statusu.

Sada se pojavio novi slučaj Marije Stojić (40) koja tvrdi da se boji da joj je život ugrožen u ovom mestu, a kako kaže, pozvala je u četvrtak uveče policiju da je zaštiti od predsednika Mesne zajednice Đ.D. koji je došao na njen prag pripit i hteo je da se razračuna s njom zbog objava na Fejsbuk stranici Grupa građana Aleksinački rudnici.

- Konstantno već godinu dana živim u strahu. Da li verujete kada svojom ulicom ne mogu da prošetam zbog njega i njegovih pristalica. Stvarno nije za javnost, šta je on sve meni rekao sinoć. Tresla sam se kao prut. Poslednjih godinu dana ili idem taksijem na posao ili me neko prati kroz naselje - kaže ova medicinska sestra Opšte bolnice u Aleksincu za "Kurir".

Ona priča da je sve počelo kada je napravila stranicu na Fejsbuku gde je ukazivala na probleme u Rudnicima.

- Mi objavljujemo sve probleme tako da je ta grupa nasilnika nedavno, da bi se "osvetila" jednom korisniku, ostavila gomilu ljudskih fekalija ispred vrata. Onda dođu uveče kolima ispred moje kuće i s uperenim svetlima osvetljavaju moja vrata. Tako stoje po nekoliko minita, trube, a što verujte uliva strah u kosti. Znaju da pritom ne mogu da zovem policiju jer ne čine nikakvo krivično delo, ali ja to shvatam kao ozbiljnu pretnju. Najnovija objava ih je krajnje iziritirala. Na njoj su prikazani kablovi kako jedan čovek u ulici "7. juli" "pozajmljuje" struju direktno s bandere. Zato je sinoć pripiti Đ.D. došao tu i nazivao me svakakvim imenima. policija je došla i samo konstatovala šta se dogodilo. ja sam apolitična, ali on je član Socijalističke partije Srbije i preti mi raznim vezama, ako nastavim da objavljujem takve stvari na facebooku - objašnjava ova žena.

Marija Stojić je dala snimke s kamere policiji, ali i pozvala Udruženje Fenomena koja se bori protiv nasilja nad ženama na broj 0800350036 i očekuje odgovor iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track