Najnovije vesti

TOPLANA U LOZNICI NA VISINI ZADATKA: Radijatori su spremni već sada za sezonu, a cena grejanja se neće menjati (FOTO)
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

LOZNICA

TOPLANA U LOZNICI NA VISINI ZADATKA: Radijatori su spremni već sada za sezonu, a cena grejanja se neće menjati (FOTO)

Srbija

Mesec dana uoči početka nove grejne sezone iz lozničke JKP ’’Toplane’’ kažu da su spremni da već sutra ’’upale’’ radijatore. Svi ključni radovi su obavljeni, ostalo je još nešto manjih poslova i sistem će biti spreman da startuje i pre 15. oktobra, kalendarskog zvaničnog početka grejne sezone.

Za korisnike grejanja iz ovog preduzeća stiže informacija da neće doći do promene cene grejanja. Tako će Lozničani sedmu grejnu sezonu zaredom početi prema cenovniku koji važi od decembra 2013. godine. Oni koje greje ’’Toplana’’ od grejne sezone 2014/15. račune za grejanje plaćaju u skladu sa izmerenom potrošnjom samo za mesece dok su im radijatori ’’uključeni’’, a ugradnjom regulacionih ventila mogu sami da kontrolišu toplotu u prostorijama.

foto: Kurir.rs/T. Ilić

Tako se u Loznici za grejanje plaća fiksni i varijabilni deo. Fiksni deo korisnici plaćaju tokom cele godine za stambeni prostor 33,48 dinara po metru kvadratnom, a poslovni 50,23 dinara, dok je varijabilni, koji se plaća u grejnoj sezoni, za stambeni prostor 6,31, a poslovni 9,47 dinara po kilovat-času. Ove cene su sa uračunatim PDV-om.

Inače, nekoliko poslednjih godina u Loznici je grejanje počinjalo i po osam dana pre predviđenog termina, a bilo je i produženja sezone, odnosno toplih radijatora i posle 15. aprila.

(Kurir.rs/T. Ilić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...