U BOSILEGRADU SE BENZIN TOČI U FLAŠAMA I BALONIMA KAO DEVEDESETIH: Evo zašto je nestašica nafte u gradu, alarmiran Štab za vanredne situacije (FOTO)
Foto: JuGmedia

vanredno stanje

U BOSILEGRADU SE BENZIN TOČI U FLAŠAMA I BALONIMA KAO DEVEDESETIH: Evo zašto je nestašica nafte u gradu, alarmiran Štab za vanredne situacije (FOTO)

Srbija -

Meštani Bosilegrada bili su nekoliko dana bez goriva i naftnih derivata jer je finansijska inspekcija zatvorila jedinu pumpu u toj varoši, pa je Štab za vanredne situacije zatražio pomoć republičkih organa. Sada građani naftu toče iz cisterni privatne pumpe, ali pojedini Bosilegrađani negoduju uz opasku da se nafta prodaje na ulici kao „krompir i kupus na pijaci“.

„Gorivo i naftni derivati se prodaju nelegalno i neprimereno na jedan vandalistički način kao krompir i kupus na pijaci, bez prethodno urađenog a-testa bilo čega, pumpe, cisterne i slično, o čemu svedoče slike koje vam šaljemo“, piše čitalac, koji za novonastalu situaciju optužuje predsednika opštine Bosilegrad Vladmira Zaharijeva.

foto: JuGmedia

Zaharijev, međutim, u izjavi za juGmediu kaže da ništa od toga nije tačno. „Gorivo i naftni derivati su atestirani, izdaju se fiskalni računi“, kaže.

Objašnjava da je kriza nastala 10. septembra kada je privatna puma zatvorena i kada je narod počeo da se buni, „da psuje i mene i državu“.

„Odmah sam sazvao Štab za vanredne situacije, hteli smo da proglasimo vanrednu situaciju jer je onemogućen normalan život bez nafte, ali su mi iz Republičkog štaba savetovali da ne činimo to, jer će se kriza prevazići na drugačiji način, pa je u Bosilegrad stigao Knezpetrol sa svim mogućim dozvolama. Od nas je traženo samo da obezbedimo lokaciju za cisterene“, veli.

Prema proverama opštinskog rukovodstva, privatna pumpa zatvorena je na period od 15 dana, pa ovakva situacija neće dugo potrajati.

(Kurir.rs/JuGmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track