Protest bivših radnika Tehnosa

Protest bivših radnika Tehnosa

Srbija -
Bivši radnici nekadašnjeg čačanskog preduzeća Tehnos, koje je u stečaju, protestovali ispred Privrednog suda u Čačku, zahtevajući od Agencije za privatizaciju da odobri isplatu njihovih višegodišnjih zaostalih primanja

ČAČAK - Bivši radnici nekadašnjeg čačanskog preduzeća Tehnos, koje je u stečaju, protestovali su danas ispred Privrednog suda u Čačku, zahtevajući od Agencije za privatizaciju da odobri isplatu njihovih višegodišnjih zaostalih primanja.

Na protestu je bilo više desetina bivših radnika Tehnosa, koji su optužili Agenciju za privatizaciju da sprečava raspodelu novca iz stečajne mase i traže od Privrednog suda da insisitra na poštovanju presuda koje je taj sud doneo u slučaju Tehnosa.

Oni su najavili da će protestovati do ispunjena zahteva i najavili da će, ukoliko im zahtevi ne budu ispunjeni, radikalizovati protest.

Stečajni upravnik Tehnosa Ivan Milosavljević podneo je 18. jula ove godine ostavku na to mesto.

U pismu koje je Milosavljević uputio Agenciji za privatizaciju, i koje su radnici danas prodelili novinarima, navodi se da on podnosi ostavku jer Agencija ne dozvoljava da on postupi po pravosnažnoj sudskoj odluci da novac podeli radnicima, koji su u kategoriji razlučnih poverilaca Tehnosa.

Predstavnik radnika u protestu Stoja Kojović rekla je novinarima da je Privredni sud u Čačku doneo 13. jula ove godine rešenje kojim se nalaže da se bivšim radnicima Tehnosa nastavi isplata zaostalih primanja od novca koji je prikupljen prodajom preduzeća.

Ona je dodala da za novu raspodelu ima oko 40 miliona dinara, a da na tu rapsodelu čeka oko 300 bivših radnika Tehnosa.

Stečajni postupak nad Tehnosom otvoren je 27. avgusta 2007. godine, od kada to preduzeće prelazi u nadležnost Agencije za privatizciju.

Po odluci Privrednog suda, 360 radnika koji su u kategoriji poverilaca kojima Tehnos duguje za neisplaćene plate i doprinsoe, prošle godine je prvi put naplatilo iz stečajne mase oko 31 milion dinara.

Toj isplati prethodili su višednevni protesti bivših radnika ispred Privrednog suda koji su tražil od Agencije za privatizaciju da odobri isplatu po pravosnažnoj odluci tog suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja