GORI DEPONIJA U PRIJEPOLJU: Vatrogasci se bore s požarom, koriste i vodene topove (VIDEO)
Foto: RINA

teren veoma nepristupačan

GORI DEPONIJA U PRIJEPOLJU: Vatrogasci se bore s požarom, koriste i vodene topove (VIDEO)

Srbija -

Prijepolje - Na deponiji Stanjevine buknuo je požar juče u delu koji nije posut i nalazi se do Lima, a zatim se proširio na središnji deo.

"Sve nadležne službe izašle su na teren i noćas su radile na gašenju. Još uvek ima dima, ali očekujemo da će danas sve biti sanirano. U toku dana krenućemo i sa nasipanjem ovog dela i da neće biti šteta većih razmera", rekao je, Enes Memišahović, direktor JKP "Lim" iz Prijepolja.

Komandant vatrogasno – spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević ističe da su vatrogasci, zajedno sa radnicima JKP “Lim” čitave noći bili aktivni u gašenju požara na deponiji Stanjevina kao i tokom jutra.

“Teren gde gori je vrlo nepristupačan, pokušavamo sa vodenim topom da lokalizujemo požar, ali je središte u dubinskim delovima i veoma je teško dopreti do njega,”, kaže Kovačević za RINU.

On je istakao da je jedino sigurno rešenje nasipanje zemljom i šutom kako bi se prekinuo dotok kiseonika.

“Ukoliko nasipanje ne bude što pre odrađeno, postoji mogućnost da se požar proširi. Od jutros je padala slaba kiša, ali bez većih padavina teško da se požar može ugasiti vodom”, zaključio je Kovačević.

Inače, početkom avgusta sa požarom na deponiji Stanjevine, vatrogasci nisu mogli da se izbore čak 10 dana, a na tom delu opštine Prijepolje bila je proglašena i vanredna situacija.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track