RASPISAN KONKURS U KRALJEVU: Dodela sredstava za razvoj seoskog turizma
Foto: Kurir.rs/J.S.

rok za predaju zahteva je 15 dana

RASPISAN KONKURS U KRALJEVU: Dodela sredstava za razvoj seoskog turizma

Srbija -

Gradsko veće Grada Kraljeva raspisalo je u ponedeljak konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji Kraljeva za 2019. godinu, a ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje iznosi sedam miliona dinara.

- Nekoliko seoskih domaćinstava nije uspelo da potroši novac u skladu sa namenom koja je u njihovim projektima definisana do raspisivanja novog konkursa i oni će svoj posao moći da završe do kraja godine, ali neće moći ponovo da konkurišu, kategoričan je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Po njegovim rečima, finansijska pomoć koja se u Kraljevu dodeljuje od 2016. godine u ovu svrhu je stvaranje uslova za unapređenje i razvoj seoskog turizma i obezbeđivanje kvalitetnih ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskim turističkim domaćinstvima, a samim tim i unapređenje ruralne ekonomije i kvaliteta života na selu.

Prema pravilniku konkursa, pravo na korišćenje ovih sredstava imaju fizička lica čiji su ugostiteljski objekti kategorisani kao seosko turističko domaćinstvo ili kuća, soba ili apartman u domaćoj radinosti, fizička lica koja su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, kao i preduzetnici.

Kako je navedeno u konkursu, rok za predaju zahteva je 15 dana od dana raspisivanja konkursa, a dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u Gradskoj upravi Grada Kraljeva, u Službi za upravljanje projektima i lokalno ekonomski razvoj.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track