OVO JE MALI LUKA (9) IZ LOZNICE, A NJEGOV OTAC POSLE NAPADA AKITE PORUČUJE:  Ko zna šta bi bilo da se drugarice nisu okrenule da mu mahnu (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

razjareni pas mu gotovo iskidao ruku

OVO JE MALI LUKA (9) IZ LOZNICE, A NJEGOV OTAC POSLE NAPADA AKITE PORUČUJE: Ko zna šta bi bilo da se drugarice nisu okrenule da mu mahnu (FOTO)

Srbija -

Kada su se devojčice okrenule da pozdrave drugara iz škole, videle su kako Luku pomahnitali pas vuče po ulici. Otac jedne od devojčica je odmah pritrčao u pomoć i verovatno spasao život dečaku

Dok je iz škole išao kući u četvrtak, oko 17 časova, Luku Ilića, učenika četvrtog razreda lozničke OŠ ‘’Vuk Karadžić’’ je u Tičarskoj ulici napao pas rase akita. Pas je dečaku naneo povrede nadlaktice na desnoj ruci, a prema rečima Ljubomira Ilića, detetovog oca, radi se o vlasničkom psu koji je izašao iz neograđenog dvorišta.

Prema očevim rečima ko zna šta bi bilo da nije reagovao otac jedne dečakove školske drugarice koji je uspeo da odvoji dete od psa i spreči teže posledice.

foto: Kurir.rs/Privatna arhiva

- Luka je krenuo redovnim putem, kojim svakoga dana ide iz škole i išao je sa dve drugarice. Dva, tri minuta pre napada, naišao je otac jedne od devojčica i pokupio ih, a Luka je nastavio sam. One su se u autu okrenule da mu mahnu i ugledale da pas njega već vuče po ulici. Deca su počela da vrište, a taj čovek je izleteo iz kola i bukvalno moga sina otrgao iz čeljusti toga psa. To se dogodilo u Tičarskoj ulici, a Luka je bio dovoljno pribran da kaže fiksni broj našeg telefona. Po njega je stigao deda i odmah su ga odvezli u Hitnu službu koja je o napadu obavestila policiju. Moj sin ima duboke rane i nalazi se na Odeljenju ortopedije lozničke Opšte bolnice, priča Ljubisav.

foto: Privatna Arhiva

Kako kaže povređeno dete je doživelo veliku traumu, loše spava, rekao je da tom ulicom više neće da prođe i neće više tuda da ide u školu.

- Pored svega u neverici smo kao i naši prijatelji, veliko je nezadovoljstvo jer je doktor povrede okarakterisao kao lake, a dete je ovako izujedano. Stanje se prati, rane su duboke rane i komplikovane tako da Luka neće minimun sedam dana izaći iz bolnice. Previjanja mu rade na živo i ništa nije ušivano. Razočaran sam neažurnošću nadležnih službi, policija nije saslušala ključnog svedoka, čoveka koji je moga sina odvojio od psa, Zavod za javno zdravlje u Šapcu, koliko znam o ovome, nije obavešten, išao sam u komunalnu miliciju, kontaktirao veterinarsku inspekciju, svi čekaju nekoga drugoga da bi nešto preduzeli, priča potreseno otac koji je, kaže, angažovao advokate.

Ilić kaže da je pas koji je napao dete i dalje u istom, neograđenom dvorištu G.M, vezan lancem, ali da niko ne garantuje da se nešto slično ne može ponoviti. Pas je, navodno, i pre napada na Luku bio vezan, ali "ne znaju kako se odvezao".

1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, u Loznici je krajem jula desetogodišnji dečak povređen u napadu dva vlasnička psa koji se dogodio na igralištu u gimnazijskom dvorištu, u centru Loznice, kao i radnica obližnje pekare koja dotrčala da pomogne napadnutom dečaku. Dete je imalo sedam, osam ujeda po rukama, nogama, ramenu, ženu je pas ujeo u predelu grudi. Služba zoohigijene KJP ’’Naš dom’’ je u pratnji policije odmah pronašla pse rase malinoa, jednog od četiri tipa belgijskih ovčara, kod njihovog vlasnika. Oni su preuzeti i smešteni ’’na posmatranju’’ u veterinarskoj stanici ovog lozničkog preduzeća gde je jedan u međuvremenu uginuo, a drugi je još kod njih.

(Kurir.rs/T. Ilić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track