SRBIJA JE NAJLEPŠA ZEMLJA U EVROPI: Veliko priznanje renomiranog američkog sajta! SJAJNO! (FOTO)
Foto: Shutterstock

divna vest

SRBIJA JE NAJLEPŠA ZEMLJA U EVROPI: Veliko priznanje renomiranog američkog sajta! SJAJNO! (FOTO)

Srbija -

Srbija je izabrana za top destinaciju u Evropi u 2019. godini, objavio je poznati američki sajt "Travel leming", koji se bavi promocijom novih turističkih odredišta. Više od 8.000 čitalaca ovog portala, zajedno sa stručnom komisijom sastavljenom od blogera i uticajnih ličnosti, odabralo je šest zemalja, za svaki kontinent po jednu - od Evrope i Afrike, do Severne i Južne Amerike, koje obavezno treba posetiti.

Kada su se rezultati sabrali, naša zemlja je izglasana kao najbolja u Evropi, a iza sebe je ostavila Hrcatsku i Sloveniju. Pored Srbije, na rhu liste sa ostalih kontinenata našli su se Meksiko, Malavi, Oranž (Australija), Šri Lanka.

Kao glavni aduti zbog kojih je naša zemlja nagrađena ovom laskavom titualom navode se kultura, moda, priroda, dobar provod i srpska hrana. Za najlepše gradove u pobedničkoj Srbiji izabrani su Beograd i Novi Sad.

foto: Profimedia

- Od srednjovekovnih gradova u kojima možete oživeti vekove istorije, do modernih gradova koji prate poslednje trendove kada su kultura i moda u pitanju, Srbija je svakako jedna od boljih destinacija na svetu. Gledajte impresivnu tvrdavu dok krstarite Dunavom, istražite neodoljive planine oko Zlatibora, oduševite se uličnom umetnošću u Beogradu i zabavite se na nekom od brojnih splavova na vodi. Šta god da radite, idite što pre u Srbiju, pre nego što svet otkrije ovu neverovatnu skrivenu destinaciju - navodi se na sajtu i dodaje da je najbolje da se poseti neotkrivena Srbija od maja do septembra.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić potvrdio je za da je Srbija izabrana za broj jedan destinaciju u Evropi i dodao da se naša zemlja već godinama unazad odlično rangira na svim svetskim anketama.

foto: Nebojša Mandić

- U prilog svemu ovome ide i činjenica da poslednjih sedam godina imamo udvostručen rast stranih turista u našoj zemlji i da se Beograd najbolje kotira kao posebna destinacija. Pored toga, ulaganja u turizam su velika, kako privatna, tako i državna, i s takvim trendom ćemo i nastaviti. Imidž je veoma bitan, to kakvu sliku šaljemo u svet. Isto tako, važno je napomenuti da ulažemo i u izgradnju, pa se samo sledeće godine očekuje otvaranje oko 20 novih hotela. Sve to zajedno, uz dobru ponudui usluge, vodi nas na tron, smatra Ljajić.

Ekonomista Ljubomir Madžar naglašava da su ovo sjajne vesti koje će doneti dobro kako samom ugledu naše zemlje, tako i razvoju turizma i privrede.

foto: Shutterstock

- Iskren da budem, nisam iznenaden ovim izborom jer naša zemlja, naročito Beograd i Novi Sad, imaju dobru reputaciju i jesu poslednjih godina omiljeni izbori stranih turista. Oni ovde kada dođu, osim što obiđu najpoznatije znamenitosti, obavezno uživaju u restoranima i noćnim izlascima. Kada se sve to spoji i sabere, ovaj izbor naše zemlje još više će doprineti razvijanju turizma i stranim posetama, a znamo svi da je turizam jedna od važnih grana privrede. I samim tim, očekuje se da baš od turizma dođe do mnogo većeg priliva novca u državnu kasu, naglašava Madžar.

foto: Printscreen/travellemming.com

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja