Uklonjeni sporni putokazi sa niških trotoara
Foto: Rtv5

Uklonjeni sporni putokazi sa niških trotoara

Srbija -
Putokazi koji ukazuju na sela Malču i Malošište, koji su prošle nedelje na sred pešačkih staza postavljeni na nekoliko lokacija u Nišu, uklonjeni su. Međutim, i dalje se ne zna čija je ideja bila da se oni postave baš uz stazu za slepe i slabovide osobe

NIŠ - Putokazi koji su pre samo nekoliko dana postavljeni nasred niških trotoara, sada se uklanjaju. Zašto su tako postavljeni, i na čiji predlog, ne zna se tačno.

TV5 nije uspela da dođe do zvanične informacije od rukovodioca koji je zadužen za postavljanje signalizacije u JKP Gorica, ali kako nezvanično saznajemo, oni su samo radili po nalogu. Međutim, u Direkciji za izgradnju grada, koja je i izdala nalog za uklanjanje znakova, kažu da taj nalog nije stigao od njih.

"Naši ljudi su izašli na teren, utvrdili da znak nije pravilno postavljen i skinuli smo ga. Mi ne moramo nikoga da pitamo da uradimo nešto, jer je ta saobraćajnica već prevedena u gradsku", kaže za TV5 Dragan Videnović, iz Direkcije za izgradnju grada.

U Direkciji, to što nisu bili obavešteni o postavljanju spornih putokaza nasred niških trotoara u centru grada objašnjavaju time što se u starim knjigama Voždova ulica i dalje vodi kao Republički put.

"Voždova ulica se i dalje u nekim knjigama vodi kao Republička, i zbog toga je Ministarstvo dalo odobrenje za postavljanje znaka na tom mestu", navodi Videnović.

Putokazi "Vinskog puta" koji su po nalogu Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja postavljeni širom Srbije, uredno su skinuti i spakovani. Međutim da li će ponovo biti postavljeni i na kom mestu, još se ne zna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track