VRNjAČKA BANjA DRUGA NAJPOSEĆENIJA TURISTIČKA DESTINACIJA U SRBIJI
Foto: Printskrin

VRNjAČKA BANjA DRUGA NAJPOSEĆENIJA TURISTIČKA DESTINACIJA U SRBIJI

Srbija -

Razvoj Vrnjačke Banje je evidentan, pogotovo u periodu od 2014 godine, otvaranje novih hotela, visoka kategorizacija, uticalo je na povećan broj noćenja i povećan broj stranih turista. „Model razvoja Vrnjačka Banje, želimo da primenimo i na druge banje u Srbiji, kao dobar primer, kako se realizuju projekti u rekordnim rokovima“, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, prilikom posete Vrnjačke Banje. Ministar je u okviru posete obišao Crkveno brdo, koje je rekonstruisano u dve faze i time dobilo potpuno nov i atraktivan izgled sa vodopadima na Promenadi. Za projekte koji se tiču turističke infrastukture, ministarstvo je do sada izdvojilo 149 miliona dinara za poslednje četiri godine.

Ministar je u društvu Predsednika opštine Vrnjačka Banja, Bobana Đurovića obišao i lokaciju na kojoj se gradi Akva park, na površini od 3,5 ha i čije otvaranje je planirano za jul sledeće godine. Vrnjačka Banja, je primer lokalne samouprave sa kojom Ministarstvo nema problema oko rokova realizacije projekata, podsetivši da je od 2015. godine realizovano ukupno osam projekata i to u rekordnim rokovima.

Ljajić je naveo da su planirana nova ulaganja u projekte na planini Goč, kao i otvaranje tri nova hotela visoke kategorije. Uvođenje komercijalnih letova sa aerodroma „Morava“ kod Kraljeva kao i izgradnja Moravskog koridora, Vrnjačku Banju će učiniti dostupnijom, usputnijom ali i neizbežnom turističkom destinacijom domaćim i stranim turistima.

(Foto:Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track