Uveden stečaj na TV Čačak
Foto: KURIR

Uveden stečaj na TV Čačak

Srbija -
Rešenje o stečaju sud je doneo na predlog jednog od poverilaca, firme "Pro Vision" iz Beograda, zbog duga od 871.781 dinara, navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora

ČAČAK - Privredni sud u Čačku je nakon mesec dana štrajka zaposlenih na TV Čačak rešio da otvori stečajni postupak nad tom televizijom, zbog "trajnije nesposobnosti plaćanja" i imenovao stečajnog upravnika, saopštio je danas Štrajkački odbor.

Rešenje o stečaju sud je doneo na predlog jednog od poverilaca, firme "Pro Vision" iz Beograda, zbog duga od 871.781 dinara, navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora.

Predlog o pokretanju stečaja podnet je 20. jula, rešenje je doneto tri dana kasnije, a uručeno je danas oko 11 časova.

"Zaposleni u TV, koji održavaju minimum procesa rada, zaprepašćeni su brzinom i ažurnošću sudije Privrednog suda Marije Adžemović, koja je u rekordnom roku donela ovakvo rešenje i jednoglasni su u stavu da neće da napuste prostorije TV i čekaju odgovor Agencije za privatizaciju, koja je još nadležna u procesu praćenja privatizacije ovog medija", navodi se u saopštenju.

U međuvremenu u prostorije TV Čačak je stigao stečajni upravnik Aleksije Kaluđerović, koji je uzeo ključeve prostorija televizije, automobila, pečate i naredio da se program prekine u ponoć.

Sindikat Televizije je prilikom poslednje kontrole Agencije za privatizaciju, 18.jula 2012. godine, zatražio raskid kupoprodajnog ugovora sa Zoranom Bojovićem, predstavnikom većinskog vlasnika, zbog četiri zaostale plate i dugovanja firme od 28 miliona dinara i veoma teške situacije u kojoj se TV nalazi nakon privatizacije.

Štrajk svih zaposlenih na TV Čačak počeo je 25. juna zbog neisplaćenih zarada i dorinosa za februar, mart, april i maj 2012. godine. Na početku štrajka direktorka TV Čačak Svetlana Bojović, supruga vlasnika TV, podnela je ostavku, ali prema podacima Štrajkačkog odbora ona je tu ostavku povukla nakon nekoliko dana.

TV Čačak ima 26 stalno zaposlenih radnika i četiri honorarna saradnika. TV Čačak je osnovana 1999. godine kao opštinsko javno preduzeće, a privatizovana je 2009. godine kada je na aukciji kupio Miloš Bojović koji je tada bio učenik četvrtog razreda čačanske Gimnazije. Kasnije je vlasništvo nad televizijom preuzeo wegov otac, čačanski biznismen Zoran Bojović. U vlasništvu porodice Bojović je i nedeqnik "Čačanski glas" i Radio Čačak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja