Najnovije vesti

MINISTARKA KULTURE EGIPTA POSETILA NOVI SAD
Foto: Grad Novi Sad

MINISTARKA KULTURE EGIPTA POSETILA NOVI SAD

Srbija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju Ministarstva kulutre Egipta na čelu sa ministarkom dr Ines Abdel-Dajem i ambasadorom Egipta u Srbiji Nj.E. Amr Alguvejlijem, i tom prilikom poželeo im je srdačnu dobrodošlicu.

 

Predstavnici Egipta borave u Srbiji kao počasni gosti 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, a u okviru planiranih aktivnosti tim povodom, večeras će u Srpskom narodnom pozorištu nastupiti balet Kairske opere.

foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Vučević predstavio je Novi Sad kao aktuelnu Omladinsku prestonicu Evrope i buduću Evropsku prestonicu kulture, a posebno je naglasio da je Novi Sad regionalni centar IT sektora, i da je prioritet gradske administracije ekonomski razvoj.

 

Sagovornici su se složili da je kultura suštinski deo identiteta svakog naroda, ali i da ima veliki razvojni potencijal, te da je međunarodna saradnja u toj oblasti veoma važna. Oni su se osvrnuli na učešće predstavnika Novog Sada i OPENS-a, krajem prošle godine, na Svetskom omladinskom forumu u Šarm El Šeiku, ocenivši da postoje velike mogućnosti za saradnju na polju omladinske politike i kulture.

foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Vučević rekao je mu je čast što će i u Novom Sadu biti predstavljen deo bogate kulture Egipta čija je istorija duža od 5000 godina, i istakao da Novi Sad kao multinacionalna i multikonfesionalna zajednica izuzetno poštuje i podstiče kulturnu raznolikost.

 

Takođe, na sastanku u Gradskoj kući, rečeno je da dobri odnosi između Srbije i Egipta stvaraju povoljne uslove za realizaciju zajedničkih projekata na lokalnom nivou.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...