Predsednik Mirović primio egipatsku ministarku kulture
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Mirović primio egipatsku ministarku kulture

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ministarku kulture Arapske Republike Egipta Ines Abdel Dajem, koja boravi u prvoj zvaničnoj poseti u AP Vojvodini.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi ocenjeno je da su tradicionalno dobri odnosi naše dve zemlje dobra prilika za unapređenje saradnje u brojnim oblastima, sa akcentom na oblast kulture.

Naša dva naroda vezuje prijateljstvo i saradnja u brojnim oblastima, kazao je predsednik Mirović i dodao da ne postoji bolji način da se dva naroda zbliže kao što je to putem kulture i umetnosti.

Želimo da ojačamo naše odnose koji sežu daleko u istoriju, a ovo savremeno doba posebno želimo da iskoristimo kako bismo povezali naše umetnike, istakla je Dajemova.

Večeras u Srpskom narodnom pozorištu nastupiće umetnici Kairske opere, što je treći nastup kulturnih poslenika iz Egipta u Novom Sadu u poslednjih godinu dana.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Egipta Amr Alguvejli i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track